Τουρκικά ΜΜΕ: «Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Ψέριμος, Κίναρος και άλλα νησιά του Αιγαίου είναι δικά μας»

Τουρκικά ΜΜΕ: «Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Ψέριμος, Κίναρος και άλλα νησιά του Αιγαίου είναι δικά μας» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images / Αρχείου.
0

Καθώς η ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα συνεχίζεται, τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν αξιώσεις που θέλουν ελληνικά νησιά του Αιγαίου να ανήκουν στην Τουρκία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπτέραρχου ε.α., Ερκάν Καρακούς στην τουρκική τηλεόραση, σειρά νησιών που θεωρούνται ελληνικά ανήκουν στην πραγματικότητα στην Τουρκία. Όπως μεταφέρει ο ΣΚΑΪ, ο Καρακούς ισχυρίστηκε ότι το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Ψέριμος, η Κίναρος και ορισμένα ακόμη νησιά του Αιγαίου ανήκουν στην Τουρκία, πράγμα για το οποίο μάλιστα «δεν υπάρχει αμφιβολία».

«Το Αγαθονήσι είναι δικό μας, οι Αρκοί είναι δικοί μας, το Φαρμακονήσι δικό μας. Η Ψέριμος μας δική μας, η Λέβιθα δική μας, η Κίναρος δική μας, οι νησίδες Λιάδι δικές μας, η Σύρνα δική μας, τα τρία νησιά δικά μας, η Αστακίδα δική μας. Οι Οινούσσες μας ανήκουν, η νήσος Πάσα δική μας, η Θύμαινα δική μας και η νησίδα Γαβάθα δική μας. Αυτά είναι δικά μας και είναι καθορισμένο με τις συνθήκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποιον ανήκουν», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο στρατιωτικός αναλυτής Αμπντουλάχ Αγάρ τόνισε πως η Ελλάδα με τα εξοπλιστικά της προγράμματα αναμένεται να αποκτήσει υπεροχή στο Αιγαίο. 

«H Ελλάδα πήρε τα Rafale, ο Μητσοτάκης πήγε κατήγγειλε την Τουρκία για να μη δοθούν τα F-16 αλλά η Ελλάδα θα πάρει F-35, θα εξοπλίσουν τα Rafale με τους πυραύλους Meteor και με τα ραντάρ τους θα αποκτήσουν υπεροχή, αγοράζουν και τις φρεγάτες Belharra. Όλο το κόστος ξεπερνά τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, έχουν και τα υποβρύχια Type 214. Με αυτά έχουν την τάση απόκτησης υπεροχής στο Αιγαίο και στους αιθέρες», σημείωσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το σαρωτικό «μεγάλο, όμορφο νομοσχέδιο» Τραμπ προβλέπει αποδυνάμωση της δικαστικής εξουσίας

«One Big Beautiful Bill Act»: Μέσα από ένα δυσθεώρητο νομοσχέδιο 1.100 σελίδων, η κυβέρνηση Τραμπ επιχειρεί να θωρακιστεί ώστε να μην υπόκειται σε δικαστικό έλεγχο
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
«Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Διεθνή / «Κάντε κάτι καινούργιο ή μείνετε σπίτι σας»: Ο 95χρονος Κλιντ Ίστγουντ στέλνει μήνυμα στους νέους σκηνοθέτες

Ο εμβληματικός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κυριαρχία των remake και των κινηματογραφικών franchise στη σημερινή βιομηχανία
LIFO NEWSROOM
Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Διεθνή / Μονή Σινά: «Απογοητευμένο» το Πατριαρχείο με την απόφαση του δικαστηρίου

Με γραπτή ανακοίνωσή της, η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση της Αιγύπτου να βρει τρόπο ώστε να διατηρηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Μονής Σινά
LIFO NEWSROOM
Σαουδική Αραβία προειδοποιεί Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Διεθνή / Η Σαουδική Αραβία προειδοποιεί το Ιράν: Συμφωνία με Τραμπ ή κίνδυνος ισραηλινού πλήγματος

Ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Χάλιντ μπιν Σαλμάν, μετέφερε μυστικό μήνυμα του Βασιλιά Σαλμάν στην ηγεσία του Ιράν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ισραηλινού πλήγματος εάν απορριφθεί η πρόταση Τραμπ για πυρηνική συμφωνία
LIFO NEWSROOM