Οικονόμου για «predator»: Fake news και κατασκοπευτικά σενάρια γίνονται μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΥΖΑ

Οικονόμου για «predator»: Fake news και κατασκοπευτικά σενάρια, μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΥΖΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Aπαντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το λογισμικό παρακολούθησης predator έδωσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Σε δήλωσή του αναφέρει πως «Επαναλαμβάνουμε, σε απάντηση της μυθολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ισχύει απολύτως η διαβεβαίωση ότι οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας ούτε έχουν αγοράσει, ούτε χρησιμοποιούν το λογισμικό παρακολούθησης Predator.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπίμως διαστρεβλώνει ένα ούτως ή άλλως περιπεπλεγμένο δημοσίευμα στο οποίο διατυπώνονται ισχυρισμοί για μια εξ αντανακλάσεως σύνδεση εταιρειών ανάμεσα στις οποίες είναι και εταιρείες - προμηθευτής νόμιμου υλικού του δημοσίου.

»Προμηθευτής που επανειλημμένα χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, χωρίς φυσικά να έχει γνωστοποιήσει δημοσίως το περιεχόμενο των συμβάσεων που υπέγραψε μαζί τους.

»Προσαρμογές αυτού του περιεχομένου αφορούν και οι μετέπειτα συμβάσεις. Για τους ίδιους λόγους που δεν δημοσιοποιήθηκαν τότε, δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν και σήμερα. Αλλά από ένα κόμμα που το ψέμα και η υποκρισία είναι η δεύτερη φύση του, τίποτα πια δεν μας εκπλήσσει.

»Το σκοτάδι που προσπαθεί να δημιουργήσει τις τελευταίες μέρες με μυθεύματα και fake news και κατασκοπευτικά σενάρια, για να αμαυρώσει το τεράστιο έργο και τις διεθνείς επιτυχίες της Κυβέρνησης, γίνεται μπούμεραγκ για τον ίδιο» κατέληξε η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την συμφωνία που υπέγραψε το Δημόσιο με την εταιρεία KRIKEL.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο ιστότοπος inside story, η εταιρεία παραγωγής του συγκεκριμένου λογισμικού συνδέεται με άλλη εταιρεία, η οποία έχει συνάψει συμβάσεις με το Ελληνικό Δημόσιο από το 2020, οι οποίες δεν έχουν αναρτηθεί καθώς εμπίπτουν στις απόρρητες προμήθειες.

»Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα μετά την αποκάλυψη της Google ότι η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες που έχουν προμηθευτεί το “predator”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι κρατικές υπηρεσίες δεν είχαν και δεν έχουν κανενός είδους συναλλαγή με οποιονδήποτε συνδέεται με την παραγωγή και τη διακίνηση του συγκεκριμένου λογισμικού»

Ρώτησε δε, τον πρωθυπουργό «Οι συμβάσεις που υπέγραψε το Δημόσιο με την εταιρία KRIKEL και κρατούνται απόρρητες έχουν να κάνουν με την προμήθεια του συστήματος παρακολούθησης που χρησιμοποιείται αποδεδειγμένα πλέον κατά πολιτών και δημοσιογράφων; »

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM