Eurovision: Ο Ζελένσκι ελπίζει «κάποτε» ο διαγωνισμός να γίνει στην «ελεύθερη Μαριούπολη»

Eurovision: Ο Ζελένσκι ελπίζει «κάποτε» ο διαγωνισμός να γίνει στην «ελεύθερη Μαριούπολη» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε τη νίκη της χώρας του στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συνδέοντάς τη με τη ρωσική εισβολή στην πατρίδα του.

«Το θάρρος μας εντυπωσιάζει τον κόσμο, η μουσική μας κατακτά την Ευρώπη. Την επόμενη χρονιά η Ουκρανία θα φιλοξενήσει την Eurovision», ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ουκρανός πρόεδρος και εξέφρασε την ελπίδα κάποια ημέρα ο διαγωνισμός τραγουδιού να φιλοξενηθεί στην απελευθερωμένη Μαριούπολη.

«Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να φιλοξενήσουμε κάποτε τους συμμετέχοντες και τους καλεσμένους της Eurovision στην ουκρανική Μαριούπολη. Ελεύθερη, ειρηνική, ξαναχτισμένη!», έγραψε, μεταξύ άλλων. 

Υπενθυμίζεται ότι το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra με το τραγούδι «Stefania», έναν συνδυασμό χιπ-χοπ και παραδοσιακής μουσικής, κατέκτησε την πρώτη θέση στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision με 631 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Βρετανό Σαμ Ράιντερ (466 β.).

Με πληροφορίες από Guardian και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Διεθνή / Ουισκόνσιν: 11χρονος σκοτώθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του με όπλο που βρέθηκε στο σπίτι

Η αστυνομία ανέφερε ότι το αγόρι πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδελφό του, χωρίς ωστόσο να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες για την ηλικία του ή τις συνθήκες υπό τις οποίες βρέθηκε στα χέρια του το όπλο
LIFO NEWSROOM