H Eurovision πάει στον Καναδά

H Eurovision «πάει» στον Καναδά Facebook Twitter
Φωτ.: EBU
0

O Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision από το 2023 φτάνει και επίσημα στον Καναδά.

Οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν χθες ότι η Eurovision Canada θα ξεκινήσει το επόμενο έτος. Καθεμία από τις 10 επαρχίες και τις τρεις περιοχές του Καναδά θα έχει και έναν εκπρόσωπο στο διαγωνιστικό κομμάτι για να αναδειχθεί ο καλύτερος.

Η καναδική έκδοση θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό πιστή στο τυπικό πρότυπο της Eurovision. Θα ξεκινήσει με μια σειρά προκριματικών διαγωνισμών και ημιτελικών που θα οδηγήσουν σε έναν ζωντανό μεγάλο τελικό primetime.

Ο επίσημος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και ο παρουσιαστής δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Η Eurovision Canada είναι πλέον το αντίπαλο δέος του Αμερικανικού Διαγωνισμού Τραγουδιού (ASC), που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά φέτος.

Η ομάδα πίσω από το επερχόμενο spin-off της Eurovision στις ΗΠΑ θα βοηθήσει στην παραγωγή του διαγωνισμού μαζί με την εταιρεία παραγωγής Insight Productions που υποστηρίζεται από το Boat Rocker.

«Αν η μουσική ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ολυμπιακού καλλιτεχνικού πατινάζ ή χόκεϊ, με καλλιτέχνες από όλο τον Καναδά να συγκεντρώνονται για να διαγωνιστούν για το απόλυτο χρυσό μετάλλιο – τότε αυτό οραματιζόμαστε για τη Eurovision Canada», δήλωσε ο παραγωγός της ASC, Peter Settman.

«Σκοπεύουμε να φέρουμε όλο τον ενθουσιασμό και το θέαμα της Eurovision, σε συνδυασμό με την πρωτοτυπία των Καναδών καλλιτεχνών για να δημιουργήσουμε κάτι τόσο μοναδικό και διαφορετικό όπως είναι και ο ίδιος ο Καναδάς» είπε.

Η είδηση έλαβε ανάμεικτη ανταπόκριση με πολλούς φανς του original διαγωνισμού να ευελπιστούν να προσκληθεί ο Καναδάς στη Eurovision και να μην δουν απλά μία καναδική εκδοχή του διαγωνισμού.

Αν και ο Καναδάς δεν μπήκε ποτέ επίσημα στη Eurovision, έχει χαρίσει στον κόσμο τη Σελίν Ντιόν, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό το 1988.

«Η μοναδική κληρονομιά του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision χρονολογείται πριν από 67 χρόνια και η παγκόσμια δημοτικότητά του συνεχίζει να αυξάνεται», δήλωσε ο Martin Österdahl, εκτελεστικός επόπτης της Eurovision.

«Είναι καιρός ο Καναδάς να συμμετάσχει στο πάρτι και να γίνει παίκτης σε αυτό το παγκόσμιο θέαμα».

Με πληροφορίες του Pink News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM