Η Ελληνίδα επιστήμονας Αθανασία Νικολάου στους 15 «ESA Champions» για το 2021

Η Ελληνίδα επιστήμονας Αθανασία Νικολάου στους 15 «ESA Champions» για το 2021 Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Μια Ελληνίδα επιστήμονας, η Αθανασία Νικολάου, περιλαμβάνεται στους 15 "πρωταθλητές" (ESA Champions) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Επιλέχθηκαν επειδή το 2021 διακρίθηκαν για το πάθος, τον ενθουσιασμό και το επικοινωνιακό ταλέντο με τα οποία προώθησαν την υπόθεση του διαστήματος στην Ευρώπη.

Μετά από εξέταση χιλιάδων "προφίλ", μια επιτροπή της ESA επέλεξε να επιβραβεύσει μια ομάδα ανθρώπων από το προσωπικό του Οργανισμού αλλά και πέραν αυτού, που προώθησαν τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος στο ευρύ κοινό.

Τα βραβεία (πρώτο, δεύτερο, τρίτο) δόθηκαν για πέντε κατηγορίες: Καλλιτεχνικό έργο, Βίντεο, Εκπαίδευση, Αφήγηση και Δημόσιες Ομιλίες.

Η Αθανασία Νικολάου πήρε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία της Εκπαίδευσης. Έχει σπουδάσει φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει κάνει μεταπτυχιακά στην επιστήμη του κλίματος και έχει πάρει διδακτορικό στην πλανητική επιστήμη. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στην ESA στην Ολλανδία, στη Γερμανία και στην Ιταλία, με την έρευνα της να εστιάζεται στην εξέλιξη των πλανητών και στις κλιματικές διαδικασίες στη Γη και στους εξωπλανήτες. Είναι συνιδρύτρια της μη κυβερνητικής οργάνωσης Lecturers Without Borders (LeWiBo).

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

COLOSSAL BIOSCIENCES ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΑΥΓΑ

Τech & Science / Εταιρεία που θέλει να επαναφέρει το μαμούθ ανακοίνωσε ότι εκκόλαψε κοτόπουλα σε τεχνητά αυγά

Η εταιρεία μιλά για ένα νέο βήμα για τη «νεκρανάσταση» εξαφανισμένων ειδών, με στόχο η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πτηνών που θα μοιάζουν με το γιγαντιαίο moa της Νέας Ζηλανδίας
THE LIFO TEAM
Η Google θέλει να βάλει έναν AI βοηθό σε κάθε μικρή στιγμή της ημέρας σου

Τech & Science / Η Google θέλει να βάλει έναν AI βοηθό σε κάθε μικρή στιγμή της ημέρας σου

Στο Google I/O, η εταιρεία παρουσίασε το Gemini Spark, έναν AI βοηθό που θα οργανώνει email, σημειώσεις, αγορές και αναζητήσεις στο παρασκήνιο μαζί με νέα εργαλεία βίντεο και την επιστροφή των έξυπνων γυαλιών.
THE LIFO TEAM
You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Πολιτισμός / You talkin’ to me?Ο Πολ Σρέιντερ είχε «AI girlfriend» και εκείνη τερμάτισε τη συζήτηση μαζί του

Ο σεναριογράφος του Ταξιτζή δοκίμασε μια ψηφιακή σύντροφο για να καταλάβει, όπως έγραψε, την αλληλεπίδραση ανδρών και γυναικών «μέσα στο matrix». Όταν όμως άρχισε να πιέζει τα όρια του προγράμματος, η AI φίλη του τον εγκατέλειψε.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Τech & Science / Η AI ανέβηκε στο βήμα της αποφοίτησης και οι φοιτητές τη γιούχαραν

Σε τελετές αποφοίτησης στις ΗΠΑ, η λέξη AI προκάλεσε γιουχαΐσματα. Για αρκετούς νέους, η τεχνητή νοημοσύνη ακούγεται λιγότερο σαν υπόσχεση και περισσότερο σαν απειλή για τη δουλειά τους.
THE LIFO TEAM