To Facebook πλήρωσε εταιρία για να στρέψει το κοινό εναντίον του TikTok

To Facebook πλήρωσε εταιρία για να στρέψει το κοινό εναντίον του TikTok Facebook Twitter
0

Η Meta πληρώνει μια από τις μεγαλύτερες ρεπουμπλικανικές συμβουλευτικές εταιρείες στη χώρα για να ενορχηστρώσει μια εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο, που επιδιώκει να στρέψει το κοινό εναντίον του TikTok.

Η καμπάνια περιλαμβάνει μεταξύ άλλων προώθηση αμφίβολων ιστοριών για υποτιθέμενες τάσεις του TikTok, που βασικά προέρχονται από το Facebook.

Υπάλληλοι της εταιρείας, Targeted Victory, εργάστηκαν για να υπονομεύσουν το TikTok μέσω μιας εθνικής εκστρατείας μέσων ενημέρωσης ως κίνδυνο για τα παιδιά και την κοινωνία της Αμερικής, σύμφωνα με εσωτερικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που επικαλείται η Washington Post.

Η Targeted Victory πρέπει να «πάρει το μήνυμα ότι ενώ το Meta είναι αυτή τη στιγμή σάκος του μποξ, το TikTok είναι η πραγματική απειλή, ειδικά ως ξένη εφαρμογή που είναι #1 στην κοινή χρήση δεδομένων που χρησιμοποιούν οι νεαροί έφηβοι», έγραψε διευθυντής της εταιρείας σε mail τον Φεβρουάριο.

Η εταιρία αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με την καμπάνια, λέγοντας μόνο ότι εκπροσωπεί τη Meta για αρκετά χρόνια και είναι «περήφανη για τη δουλειά που έχουμε κάνει».

Στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Targeted Victory προέτρεψε τους συνεργάτες να προωθήσουν ιστορίες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συνδέοντας το TikTok με επικίνδυνα trends των εφήβων, σε μια προσπάθεια να δείξει τις υποτιθέμενες βλάβες της εφαρμογής.

«Ιδανικά βλέπατε ιστορίες με τίτλους όπως "Από τον χορό στον κίνδυνο: πώς το TikTok έχει γίνει ο πιο επιβλαβής χώρος κοινωνικής δικτύωσης για τα παιδιά», έγραψε υπάλληλος σε ένα email.

Ο εκπρόσωπος της Meta, Andy Stone, υπερασπίστηκε την καμπάνια λέγοντας: «Πιστεύουμε ότι όλες οι πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του TikTok, θα πρέπει να υφίστανται έναν βαθμό ελέγχου που να συνάδει με την αυξανόμενη επιτυχία τους».

Εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε ότι η εταιρεία είναι «βαθιά ανήσυχη» για «τις αναφορές τοπικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με υποτιθέμενα trends που δεν έχουν βρεθεί στην πλατφόρμα».

Τον Οκτώβριο, η Targeted Victory διέδωσε φήμες για το «Slap a Teacher TikTok challenge» στις τοπικές ειδήσεις, διαφημίζοντας ένα τοπικό ρεπορτάζ για το υποτιθέμενο challenge στη Χαβάη. Στην πραγματικότητα, δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο challenge στο TikTok. Και πάλι, η φήμη ξεκίνησε στο Facebook, σύμφωνα με μια σειρά αναρτήσεων που ανέφερε πρώτο το Insider.

Ταυτόχρονα εργάστηκε προς μια «δυναμική κάλυψη» σχετικά με το Facebook σε τοπικές εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικές εκπομπές, ανάμεσά τους άρθρα γνώμης που μιλούσαν έντονα για τον ρόλο του Facebook, για παράδειγμα, στην υποστήριξη επιχειρήσεων που ανήκουν σε μαύρους. Πουθενά δεν αναφερόταν η εμπλοκή της εταιρείας που χρηματοδοτείται από τη Meta.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Washington Post, η Targeted Victory έχει συνάψει συμβάσεις με δεκάδες εταιρείες δημοσίων σχέσεων σε όλες τις ΗΠΑ για να επηρεάσει την κοινή γνώμη εναντίον του TikTok. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επέστρεψε στον «μαγικό κόσμο» των δισεκατομμυριούχων

Διεθνή / Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επέστρεψε στον «μαγικό κόσμο» των δισεκατομμυριούχων

Ανεξαρτήτως της αμφιλεγόμενης παρουσίας της στα social media και των τρανσφοβικών της απόψεων, η διάσημη συγγραφέας είναι και πάλι στη λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αγνοεί τον Μήνα Υπερηφάνειας και ανακηρύσσει τον Ιούνιο ως «Μήνα του Title IX»

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αγνοεί τον Μήνα Υπερηφάνειας και ανακηρύσσει τον Ιούνιο ως «Μήνα του Title IX»

Η ιδεολογικά υποκινούμενη παρερμηνεία του Τραμπ για το Title IX επικεντρώνεται σε μια στενή, δυαδική άποψη για το φύλο, η οποία αποκλείει την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών και φοιτητών
LIFO NEWSROOM
Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πρέπει να καταδικαστεί ξανά για σεξουαλικά εγκλήματα, σύμφωνα με τους εισαγγελείς

Διεθνή / Χάρβεϊ Γουάινστιν: «Πρέπει να καταδικαστεί ξανά για σεξουαλικά εγκλήματα» λένε εισαγγελείς

Η δίκη του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της, με την υπεράσπισή του να αμφισβητεί τις κατηγορίες και την εισαγγελία να τονίζει την εκμετάλλευση της εξουσίας του για σεξουαλική κακοποίηση
LIFO NEWSROOM
«Αν πεθάνω, κάντε τον θάνατό μου μοχλό»: Η Λάιλα Σουέιφ συνεχίζει την απεργία πείνας για την απελευθέρωση του γιου της

Διεθνή / «Αν πεθάνω, κάντε τον θάνατό μου μοχλό»: Η Λάιλα Σουέιφ συνεχίζει την απεργία πείνας για την απελευθέρωση του γιου της

Από το νοσοκομείο St Thomas’ στο Λονδίνο, η 68χρονη μητέρα και πανεπιστημιακός δίνει ίσως την τελευταία μάχη της απέναντι στο καθεστώς της Αιγύπτου, ζητώντας την απελευθέρωση του γιου της, φυλακισμένου ακτιβιστή και Βρετανοαιγύπτιου πολίτη
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Ξεκίνησαν νέες έρευνες στην Πορτογαλία 18 χρόνια μετά την εξαφάνιση

Διεθνή / Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Ξεκίνησαν νέες έρευνες στην Πορτογαλία 18 χρόνια μετά την εξαφάνιση

Οι αρχές της Πορτογαλίας και της Γερμανίας ξαναρχίζουν τις έρευνες για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, με επίκεντρο πηγάδια και εγκαταλελειμμένα κτίρια κοντά στο σημείο που χάθηκε το 2007
LIFO NEWSROOM