Μακρόν: «Τα χειρότερα έρχονται για την Ουκρανία»

Πούτιν σε Μακρόν: Οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία θα επιτευχθούν σε κάθε περίπτωση Facebook Twitter
Φωτ.: GETTY IMAGES
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθάρισε σήμερα στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, ότι οι στόχοι της επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, δηλαδή η αποστρατιωτικοποίηση και το ουδέτερο καθεστώς, θα επιτευχθούν σε κάθε περίπτωση, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν είπε ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες από το Κίεβο να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις θα είχαν ως αποτέλεσμα η Μόσχα να προσθέσει περισσότερα αιτήματα στον σχετικό κατάλογο.

Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, οι ηγέτες των δύο χωρών είχαν μεταξύ τους συνομιλία, διάρκειας 90 λεπτών, την τρίτη κατά σειρά επικοινωνία από τις 24 Φεβρουαρίου, οπότε η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Η επικοινωνία έγινε «κατόπιν αιτήματος του προέδρου Πούτιν», διευκρίνισε στην συνέχεια ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ στο δίκτυο TF1.

Μακρόν: Τα χειρότερα στην Ουκρανία είναι μπροστά

Ο Εμανουέλ Μακρόν θεωρεί ότι «το χειρότερο είναι μπροστά μας» μετά την τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, που έγινε με πρωτοβουλία της Μόσχας. Ο Πούτιν γνωστοποίησε μέσω του προέδρου της Γαλλίας «την πολύ μεγάλη του αποφασιστικότητα» στην συνέχιση της επίθεσής του, στόχος της οποίας είναι «να αναλάβει τον έλεγχο ολόκληρης της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας τους, ο ρώσος πρόεδρος δήλωσε στον Εμανουέλ Μακρόν ότι η επιχείρηση του ρωσικού στρατού εξελίσσεται «σύμφωνα με το σχέδιο» της Μόσχας και ότι «θα ενισχυθεί», αν οι Ουκρανοί δεν αποδεχθούν τους όρους του, αναφέρει η Προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

«Η πρόβλεψη του προέδρου (Μακρόν) είναι ότι ο χειρότερο είναι μπροστά μας, με βάση αυτά που είπε ο πρόεδρος Πούτιν», σύμφωνα με το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε στον ρώσο πρόεδρο ότι διαπράττει «μεγάλο λάθος» στην Ουκρανία, ότι απατάται για την κυβέρνηση του Κιέβου και ότι ο πόλεμος θα κοστίσει ακριβά στην Ρωσία μακροπρόθεσμα, δήλωσε γάλλος προεδρικός σύμβουλος.

«Λέτε ψέματα στον εαυτό σας. Θα κοστίσει ακριβά στην χώρα σας, η χώρα σας θα καταλήξει απομονωμένη, αποδυναμωμένη και υπό το κράτος κυρώσεων για πολύ πολύ καιρό», είπε στον Πούτιν ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Πούτιν επανέλαβε ότι στόχος του είναι η ουδετεροποίηση και ο αφοπλισμός της Ουκρανίας, είτε δια της διπλωματικής οδού ή μέσω των όπλων, δήλωσε ο γάλλος προεδρικός σύμβουλος.

«Δεν υπήρξε τίποτε στα λόγια του προέδρου Πούτιν που να μπορεί να μας καθησυχάσει», πρόσθεσε ο γάλλος αξιωματούχος προσθέτοντας ότι ο ρώσος πρόεδρος επανέλαβε το αφήγημα περί «αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Διεθνή / Τουρκία: «Ήρθε η χωροφυλακή να σας πάρει» - Η Χαντισέ περιγράφει τον τρόμο της για την έρευνα για ναρκωτικά

Η Χαντίσε περιγράφει τη στιγμή που «ήρθε η Χωροφυλακή να την πάρει» στις 6:30 το πρωί, ενώ και η Ιρέμ Ντεριτζί υποβλήθηκε στον ίδιο έλεγχο - Τι συνέβη στην επιχείρηση που συγκλόνισε τον καλλιτεχνικό κόσμο της Τουρκίας
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Διεθνή / Τουρκία: Ποινική έρευνα σε βάρος queer τραγουδιστή για «άσεμνο» τραγούδι και «αισχρολογία»

Η κυβέρνηση του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει πρόσφατα αυξήσει την πίεση που ασκεί στις ψηφιακές πλατφόρμες, τους τραγουδιστές και τους μουσικούς
LIFO NEWSROOM
Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Διεθνή / Δολοφονία στη Φοινικούντα: Η διαθήκη–μυστήριο του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ - Ανοίγει η κληρονομιά του 68χρονου

Ανοίγει η διαθήκη του 68χρονου από τη Φοινικούντα, ιδιοκτήτη κάμπινγκ, και οι Αρχές εξετάζουν τροποποιήσεις που ενδέχεται να τον έβαλαν στο στόχαστρο
LIFO NEWSROOM
Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM