ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την παρέμβαση αστυνομικών σε καβγά εφήβων, ενός λευκού και ενός μαύρου

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την παρέμβαση αστυνομικών σε καβγά εφήβων, ενός λευκού και ενός μαύρου Facebook Twitter
0

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί το βίντεο από την παρέμβαση αστυνομικών σε καβγά δύο εφήβων, ενός μαύρου και ενός λευκού, σε εμπορικό κέντρο στο Νιου Τζέρσεϊ. 

Τα δύο αγόρια άρχισαν να λογομαχούν σε εμπορικό κέντρο στο Μπριτζγουότερ Τάουνσιπ και στο τέλος πιάστηκαν στα χέρια. Δύο αστυνομικοί παρενέβησαν και τους χώρισαν, αλλά οργή προκάλεσε ο διαφορετικός τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισαν τους δύο εφήβους. 

Η μία αστυνομικός τράβηξε τον λευκό έφηβο, τον έσπρωξε στον καναπέ που υπήρχε δίπλα και τον άφησε εκεί, χωρίς να του φορέσει χειροπέδες. Την ίδια ώρα, ο συνάδελφός της κρατούσε στο έδαφος τον μαύρο έφηβο, πιέζοντας με το γόνατο την πλάτη του. Η αστυνομικός έσπευσε να τον βοηθήσει, πιέζοντας και εκείνη με το γόνατο το αγόρι στην πλάτη, την ώρα που του φορούσαν χειροπέδες. 

Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ χαρακτήρισε «βαθιά ενοχλητικό» αυτό που φαίνεται ως «φυλετικά ανόμοια αντιμετώπιση», σχολιάζοντας το βίντεο. 

Το αστυνομικό τμήμα στο οποίο ανήκουν οι δύο αστυνομικοί ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για το περιστατικό, ενώ ζήτησε να συνδράμει η εισαγγελία της κομητείας Σόμερσετ. 

«Ένιωσα να του φέρονται σαν να είναι ανώτερός μου», δήλωσε στο CNN ο Κάι, το μαύρο αγόρι που ενεπλάκη στον καβγά. Ο 14χρονος δήλωσε ότι ο άλλος έφηβος έκανε bullying σε φίλο του και για αυτό παρενέβη, με συνέπεια να ξεκινήσει ο καβγάς. «Ήμουν μπερδεμένος γιατί με είδαν σαν κακό άτομο, σαν επιθετικό», συμπλήρωσε. «Αν δεν μπορούσαν να το αντιμετωπίσουν δίκαια δεν έπρεπε να το κάνουν καν», πρόσθεσε αναφερόμενος στους αστυνομικούς. 

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν ήταν φυλετικό ζήτημα τότε τι ήταν;», διερωτήθηκε η μητέρα του Κάι, Έμπονε. «Τι τους έκανε να ρίξουν κάτω τον γιο μου και όχι το άλλο παιδί; Τι τους έκανε να είναι τόσο επιθετικοί με τον γιο μου, όχι με το άλλο παιδί. Γιατί το άλλο παιδί κάθεται και βλέπει να εξευτελίζεται ο γιος μου και να του φοράνε χειροπέδες; Δεν βγάζει νόημα. Με εξοργίζει. Θέλω να τους πάρουν το σήμα», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι ίσως οι αστυνομικοί θα έπρεπε να σταματήσουν τον καβγά και να τηλεφωνήσουν στους γονείς των παιδιών, καθώς επρόκειτο για εφήβους. 

Ο Μπεν Κραμπ, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια, δήλωσε ότι οι αστυνομικοί δεν του εξήγησαν γιατί έβαλαν χειροπέδες μόνο στον Κάι. «Γιατί το μαύρο παιδί θεωρείται ένοχο και το λευκό αθώο; Το μαύρο παιδί είναι με το πρόσωπο στο πάτωμα και ένα γόνατο στην πλάτη του και στο λευκό παιδί επιτρέπεται να κάθεται σε έναν καναπέ και να τον βλέπει να εξευτελίζεται; Αυτό μας προβληματίζει πραγματικά», συμπλήρωσε. 

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM