Το κίνημα «Δεν αγοράζω τίποτα»: Καταναλωτές χαρίζουν όσα προϊόντα δεν χρειάζονται

Το κίνημα «Δεν αγοράζω τίποτα»: Καταναλωτές χαρίζουν όσα προϊόντα δεν χρειάζονται Facebook Twitter
0

Την ώρα που ο πλανήτης μαστίζεται από μία από τις χειρότερες ίσως ενεργειακές κρίσεις, εκατομμύρια καταναλωτές που βλέπουν τις τιμές των προϊόντων να αυξάνονται δραματικά, προσπαθούν να βρουν τρόπους, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.

Ο πληθωρισμός αυτή τη στιγμή πλήττει όλη τη Δύση, και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Μόνο στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, τον προηγούμενο μήνα οι αυξήσεις τιμών έφθασαν το 7%, με τους ειδικούς να μιλούν για τη μεγαλύτερη άνοδος των τελευταίων 40 ετών.

Εν μέσω λοιπόν αυτής της παγκόσμιας κρίσης, εκατομμύρια αμερικανοί καταναλωτές, πιεσμένοι από το κύμα ακρίβειας, έχουν δημιουργήσει ένα νέο κίνημα. Αυτό του «Buy Nothing» (αγόρασε… τίποτα), σύμφωνα με το BBC.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ιστορία του 34χρονου ηθοποιού Sevan Tavoukdjian. Ήταν πριν από ένα μήνα όταν ο ηθοποιός αποφάσισε να νοικιάσει ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, όταν διαπίστωσε πόσα χρήματα έπρεπε να ξοδέψει για την επίπλωση του σπιτιού, έπαθε σοκ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το BBC.

«Θα καταστραφώ αγοράζοντας τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης», λέει. «Θα μου άρεσε πολύ να αγοράσω έναν καινούργιο καναπέ, αλλά οι τιμές είναι ιδιαίτερα υψηλές», συμπληρώνει.


Έτσι, αποφάσισε να ακυρώσει τα όποια σχέδια είχε για την αγορά επίπλων και να επικοινωνήσει με την ομάδα «Buy Nothing» (αγόρασε… τίποτα) του Facebook, μέσω της οποίας εκατομμύρια καταναλωτές χαρίζουν όσα προϊόντα δεν χρειάζονται.

Το παράδειγμά του φαίνεται πως έχουν ακολουθήσει 5,3 εκατ. άτομα, από όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη ομάδα. Τα μέλη της ομάδας προσφέρουν καθημερινά έως και 20.000 διαφορετικά αγαθά και προϊόντα. Ο αριθμός δε, των ημερήσιων αναρτήσεων αυξάνεται κατά περίπου 15% το τελευταίο τρίμηνο, δείγμα της ολοένα και μεγαλύτερης απήχησης της πρωτοβουλίας.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν καλεσμένοι το Σάββατο στην ετήσια παρέλαση «Trooping the Colour» για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων του βρετανού μονάρχη
LIFO NEWSROOM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα, βρισκόμαστε σε υπαρξιακή μάχη»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από το σημείο της ιρανικής επίθεσης που άφησε έξι νεκρούς προειδοποιεί για συντριπτική απάντηση – «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το Ιράν είχε πυρηνικά»
LIFO NEWSROOM