Κορωνοϊός – Βρετανία: Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον - Μάσκες και τηλεργασία

Κορωνοϊός – Βρετανία: Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον - Επεκτείνεται η χρήση μάσκας και συστήνεται η τηλεργασία Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ASSOCIATED PRESS
0

Πρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού και της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον εξήγγειλε νωρίτερα σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον.

Σε συνέντευξη Τύπου από την Ντάουνινγκ Στριτ το βράδυ της Τετάρτης, ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι η παραλλαγή Όμικρον διαδίδεται ταχύτερα από τη Δέλτα. Στο πλαίσιο αυτό, η Βρετανία προχώρησε στο plan b, μία «αναλογική και υπεύθυνη κίνηση», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, που έχει ως με στόχο την επιβράδυνση της μετάδοσης του ιού.

Σύσταση για τηλεργασία

Τα νέα περιοριστικά μέτρα , τα οποία αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την ερχόμενη εβδομάδα, αφορούν μεταξύ άλλων, στην επέκταση της χρήσης μάσκας και στη σύσταση της τηλεργασίας, όπου είναι δυνατό.

«Πηγαίνετε στη δουλειά σας αν πρέπει να πάτε, αλλά εργαστείτε από το σπίτι αν αυτό είναι δυνατό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επέκταση χρήσης μάσκας

Εκτός από την προτροπή για τηλεργασία, ο Τζόνσον είπε ότι η χρήση μάσκας θα γίνει υποχρεωτική στους περισσότερους κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των θεάτρων και των κινηματογράφων. Ήδη η μάσκα ήταν υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα καταστήματα. Θα εξακολουθήσουν να ισχύουν ορισμένες εξαιρέσεις, όπως όταν οι άνθρωποι τρώνε, πίνουν, τραγουδούν ή ασκούνται.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού για είσοδο στα νυχτερινά κέντρα

Παράλληλα, υιοθετείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ένα αρνητικό τεστ για την είσοδο σε νυχτερινά κέντρα και άλλους χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλο πλήθος.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού που εκδίδει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα είναι υποχρεωτικό να επιδεικνύεται από όλους όσοι θέλουν να μπουν σε νυχτερινά κέντρα και σε άλλους χώρους όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ σε μία εβδομάδα.

Για όσους ήρθαν σε επαφή με κρούσματα της Όμικρον, θα προτιμηθεί να κάνουν καθημερινά τεστ αντί να μπαίνουν σε καραντίνα.

Ο Τζόνσον είπε ότι επιτρέπονται τα χριστουγεννιάτικα πάρτι αλλά «προφανώς όλοι θα πρέπει να είναι προσεκτικοί» και πρόσθεσε ότι ο καλός εξαερισμός, το τακτικό πλύσιμο των χεριών και οι εξετάσεις είναι τα εύλογα πράγματα που πρέπει να γίνονται.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM
Νότια Αφρική DJ Δολοφονία

Διεθνή / Δολοφονήθηκε γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και DJ στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ

Yλικό από κάμερες ασφαλείας φέρεται να καταγράφει έναν άνδρα με ράστα, ντυμένο με στολή που έμοιαζε με στολή εταιρείας ασφαλείας, να πυροβολεί το θύμα πριν τραπεί σε φυγή
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Κλειστό και σήμερα το μουσείο - Παρατείνεται η απεργία των εργαζομένων

Διεθνή / Λούβρο: Κλειστό «εν μέρει» το μουσείο παρά την παράταση της απεργίας των εργαζομένων

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κάνουν λόγο για μια ολοένα και μεγαλύτερη λίστα προβλημάτων, που περιλαμβάνει χρόνια υποστελέχωση, φθορές στις υποδομές, επιδείνωση των συνθηκών εργασίας
THE LIFO TEAM