Πακιστάν: Λίντσαραν μέχρι θανάτου και έκαψαν άνδρα λόγω «βλασφημίας»

Πακιστάν: Λίντσαραν μέχρι θανάτου και έκαψαν άνδρα λόγω «βλασφημίας» Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Όχλος εξαγριωμένων Πακιστανών βασάνισε, σκότωσε και έπειτα πυρπόλησε έναν άνδρα από τη Σρι Λάνκα τον οποίο κατηγορούσαν για βλασφημία επειδή φέρεται να έσκισε πόστερ με τον Μωάμεθ. 


Ο Ρriyantha Diyawadana δούλευε ως γενικός διευθυντής σε εργοστάσιο της εταιρείας βιομηχανικής μηχανικής Rajco Industries στη Σιαλκότ της Πουντζάμπ. 

Σήμερα, δέχτηκε επίθεση από μια ορδή εξοργισμένων πολιτών οι οποίοι, σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media, φέρεται να τον ρίχνουν κάτω, να του σκίζουν τα ρούχα και να τον χτυπούν με μανία. Ο άνδρας βασανίστηκε μέχρι θανάτου προτού το πτώμα του παραδοθεί στην πυρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες άτομα εμφανίζονταν να παίρνουν σέλφι με το νεκρό σώμα του άτυχου άνδρα. 

Την άγρια επίθεση πυροδότησε η φήμη πως ο Diyawadana, που εργαζόταν στο εργοστάσιο τα τελευταία επτά χρόνια, είχε κατεβάσει πόστερ με φράσεις από το κοράνι. Από το πρωί κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στις πύλες του εργοστασίου και έως νωρίς το απόγευμα είχαν εισβάλει στους μέσα χώρους, εντοπίζοντας και λιντσάροντας τον άνδρα. 


«Λόγω έργων ανακαίνισης στο εργοστάσιο, απομακρύνθηκαν από τους τοίχους κάποιες αφίσες. Ίσως επρόκειτο για πόστερ που είχαν το όνομα του Μωάμεθ. Ίσως ο διευθυντής λιντσαρίστηκε λόγω αυτού» ανέφερε αξιωματικός της αστυνομίας, προσθέτοντας πως έχουν γίνει ήδη τουλάχιστον πενήντα συλλήψεις και προβλέπονται και περαιτέρω καθώς η αστυνομία εξετάζει βίντεο από το σημείο. 


Για «μέρα ντροπής» μίλησε ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Ιμράν Καν καταδικάζοντας απερίφραστα την φρικώδη επίθεση, διαμηνύοντας πως επιβλέπει τις έρευνες και πως οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν όπως ορίζει ο νόμος. 

Με πληροφορίες από Guardian 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM