Γερμανία: Lockdown στους ανεμβολίαστους -«Το κοινοβούλιο θα συζητήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο», λέει η Μέρκελ

Γερμανία: Lockdown στους ανεμβολίαστους -«Το κοινοβούλιο θα συζητήσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο», λέει η Μέρκελ Facebook Twitter
0

Την επιβολή υποχρεωτικότητας του εμβολίου, που θα τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο, θα συζητήσει το γερμανικό κοινοβούλιο, όπως αποκάλυψε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ανεμβολίαστοι θα αποκλειστούν από μη απαραίτητα καταστήματα, πολιτιστικούς και ψυχαγωγικούς χώρους και το κοινοβούλιο θα εξετάσει τη γενική εντολή εμβολίου, ως μέρος μιας προσπάθειας για τον περιορισμό των λοιμώξεων από κορωνοϊό που ξεπέρασε ξανά τα 70.000 κρούσματα σε ένα 24ωρο.

Μιλώντας μετά από συνάντηση με ομοσπονδιακούς ηγέτες, η Μέρκελ τόνισε ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα υπό το φως των ανησυχιών ότι τα νοσοκομεία στη Γερμανία θα μπορούσαν να υπερφορτωθούν με άτομα που πάσχουν από λοιμώξεις από τον COVID-19, που είναι πιο πιθανό να είναι σοβαρές σε ανεμβολίαστους.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή», είπε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, αποκαλώντας το μέτρο «πράξη εθνικής αλληλεγγύης». Όπως είπε,  οι αξιωματούχοι συμφώνησαν επίσης να απαιτήσουν μάσκες στα σχολεία, να επιβάλουν νέα όρια στις ιδιωτικές συναντήσεις και στοχεύουν σε 30 εκατ. εμβολιασμούς μέχρι το τέλος του έτους.

Η Μέρκελ είπε επίσης ότι το κοινοβούλιο θα συζητήσει τη δυνατότητα επιβολής γενικής εντολής εμβολίου που θα τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο. «Εν όψει αυτής της κατάστασης, είναι απαραίτητο να καταστεί υποχρεωτικός ένας τέτοιος εμβολιασμός. Αν ήμουν στη Bundestag, θα μπορούσα να πω ότι θα τον ψήφιζα. Όλοι ελπίζαμε ότι ο εθελοντισμός θα γινόταν καλύτερα αποδεκτός», είπε η Μέρκελ σύμφωνα με την Bild.

Περίπου το 68,7% του πληθυσμού στη Γερμανία είναι πλήρως εμβολιασμένο, χαμηλό ποσοστό σε σύγκριση με το 75% που στοχεύει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί καγκελάριος, δήλωσε την Τρίτη ότι υποστηρίζει μια γενική εντολή υποχρεωτικότητας του εμβολίου, αλλά προτιμά να δώσει στους βουλευτές τη δυνατότητα να ψηφίσουν σύμφωνα με την προσωπική τους συνείδηση και όχι με κομματικές γραμμές για το θέμα.

Με πληροφορίες AP & Bild

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM
Κίνα & τεχνητή νοημοσύνη: Η μυστική επιχείρηση «GoLaxy» για παγκόσμιο έλεγχο της κοινής γνώμης

Διεθνή / Ο νέος κυβερνοστρατός του Πεκίνου: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται όπλο παγκόσμιας προπαγάνδας

Έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η κινεζική εταιρεία GoLaxy, με δεσμούς με το Πεκίνο, χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί και να επηρεάζει την κοινή γνώμη σε Ταϊβάν, Χονγκ Κονγκ και πέρα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Διεθνή / Η Τουρκία αρνείται να στηρίξει το σχέδιο της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό αέριο – Κίνδυνος παραβίασης των κυρώσεων

Η Τουρκία αρνείται να συνεργαστεί με την ΕΕ για τον έλεγχο των ρωσικών ενεργειακών εισαγωγών, απειλώντας το σχέδιο της Ευρώπης να τερματίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο έως το 2027
LIFO NEWSROOM