«Αν μου δώσετε 3.500€ θα τα καταφέρω, αλλιώς ο πατέρας σας θα πεθάνει»- Η καταγγελία για ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

«Αν μου δώσετε 3.500€ θα τα καταφέρω, αλλιώς ο πατέρας σας θα πεθάνει»- Η καταγγελία για ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Τα όσα είπε στην κόρη ασθενούς μια άγνωστη γυναίκα, προκειμένου να της αποσπάσει 3.500 ευρώ για ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ, αποκάλυψε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», στη Θεσσαλονίκη, όπου έγινε η σχετική καταγγελία. 

Ο Οδυσσέας Κάτσακας, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι το νοσοκομείο έκανε έγγραφη καταγγελία για την υπόθεση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ κάλεσε συγγενείς ασθενών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με άτομα που μπορεί να τους προσεγγίσουν. 

Η καταγγελία έγινε από τον γαμπρό του ασθενούς, που μετέφερε στο νοσοκομείο τι είπε η γυναίκα που επικοινώνησε με τη σύζυγό του. Ο 71χρονος ασθενής νοσηλευόταν εκείνη τη στιγμή διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, ενώ ο άνθρωπος που έκανε την καταγγελία είναι αστυνομικός.  

«Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου κατά τις 11 τηλεφώνησε ο συγγενής που τυγχάνει να είναι αστυνομικός στη Ρόδο. Ο πεθερός του ήταν σε μας βαριά, διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ. Μας πήρε τηλέφωνο και ρωτούσε εάν πραγματικά ισχύει ότι για να μπει στη ΜΕΘ πρέπει να πληρώσει», δήλωσε ο κ. Κάτσακας, διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος». 

Η γυναίκα που πήρε τηλέφωνό τη σύζυγο του καταγγέλλοντα «της είπε είμαι “επιτακτικός” υγειονομικός- δεν ήξερε και την έκφραση να την πει σωστά- και της ανέφερε “ο πατέρας σας είναι βαριά, πρέπει να τον βάλω στη ΜΕΘ και να του κάνω τραχειοστομία, αλλιώς θα πεθάνει. Γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις, έχω μεγάλη δύναμη αν μου δώσετε 3.500 ευρώ θα τα καταφέρω, αλλιώς ο πατέρας σας θα πεθάνει”», περιέγραψε ο κ. Κάτσακας. 

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, η γυναίκα που έκανε το τηλεφώνημα «δεν ήταν άτομο του νοσοκομείου», με βάση το όνομα που έδωσε η ίδια στο άτομο που προσέγγισε. «Προφανώς γνωρίζει ότι ήταν άτομο που νοσηλευόταν. Δεν είναι δύσκολο να το μάθει κανείς αυτό, το λένε οι συγγενείς», συμπλήρωσε. 

Ο εν λόγω ασθενής ήταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ, σε ειδικό χώρο, καθώς ήταν γεμάτα και τα επτά κρεβάτια της μονάδας, εξήγησε ο κ. Κάτσακας. «Είχε δηλωθεί και περίμενε τη σειρά του για να μπει σε κρεβάτι ΜΕΘ που θα άδειαζε, πράγμα που έγινε σύντομα», συμπλήρωσε. 

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο κ. Κάτσακας κάλεσε τους συγγενείς ασθενών να προσέχουν, να ενημερώνονται από το νοσοκομείο και «να μην πιστεύουν κανέναν ότι μπορούν να πληρώσουν και να δοθεί η θεραπεία». 

Για τους διασωληνωμένους που είναι εκτός ΜΕΘ, τόνισε, υπάρχει «αυστηρό πρωτόκολλο» και η διαδικασία από το ΕΚΕΠΥ, που κρατάει τα ονόματα και όταν αδειάσει κρεβάτι μεταφέρονται.  
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM