Ψευδομουφτής Ξάνθης κατά Ελλάδας: Κατέστειλε τα δικαιώματα της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας

ψευδομουφτής Ξάνθης κατά των ελληνικών Αρχών Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο ψεδομούφτης Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, κατηγορώντας την πως ασκεί πιέσεις στη μειονότητα, που αποκάλεσε «τουρκική», βάζοντας εμπόδια στη θρησκευτική της ελευθερία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, υποστήριξε πως «οι ελληνικές Αρχές έχουν κατασταλεί τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες της μουσουλμανικής - ''τουρκικής μειονότητας'' στη δυτική Θράκη».

Παράλληλα, συνεχίζοντας τα «πυρά» κατά της Ελλάδας, μίλησε για παρεμπόδιση εκπαιδευτικών και μαθητών μειονοτικών σχολείων στην Θράκη, ισχυριζόμενος πως η Αθήνα έχει στόχο να χειραγωγήσει τη μειονότητα μέσω ελέγχου των μουφτήδων αλλά και των μειονοτικών σχολείων.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια που γίνεται από χριστιανικά μυαλά, με στόχο να αφήσουν την κοινότητά μας ακέφαλη, χωρίς βιβλία και χωρίς θρησκεία» ανέφερε ο Μετέ.

Την ίδια στιγμή κάλεσε την Τουρκία να προχωρήσει σε «χρήση κρατικής ισχύος» κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

«Πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας. Η Τουρκία πρέπει να αφαιρέσει από τους χριστιανούς τα δικαιώματα που αφαίρεσε η Ελλάδα από εμάς και να τους δώσει ότι έχουμε εμείς. Πρέπει να γίνει χρήση της κρατικής ισχύος ώστε να μπορέσουμε να αντέξουμε εμείς» δήλωσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM
Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Διεθνή / Παλαιστίνιοι αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα ίδια τους τα σπίτια για να χτιστεί ισραηλινό θεματικό πάρκο

Οι κάτοικοι της συνοικίας al-Bustan στην ανατολική Ιερουσαλήμ αναγκάζονται να κατεδαφίσουν τα πατρικά τους σπίτια, καθώς σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές είναι η οικονομικότερη λύση
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM