MET GALA 2024

Ηλεκτρικό αεροσκάφος της Rolls Royce έκανε την παρθενική του πτήση στη Βρετανία

Ηλεκτρικό αεροσκάφος της Rolls Royce έκανε την παρθενική του πτήση στη Βρετανία Facebook Twitter
0

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αεροσκάφος της Rolls Royce ολοκλήρωσε την παρθενική του πτήση, πετώντας στον ουρανό του Ηνωμένου Βασιλείου για περίπου 15 λεπτά αυτήν την εβδομάδα.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε ότι το ταξίδι του αεροσκάφους την Τετάρτη σηματοδότησε «την αρχή μιας εντατικής φάσης δοκιμαστικών πτήσεων» που συνεπάγεται τη συλλογή στοιχείων για την ηλεκτρική ισχύ και το σύστημα προώθησης.

Σύμφωνα με τη Rolls Royce, το αεροπλάνο χρησιμοποίησε ηλεκτρικό κινητήρα 400 κιλοβάτ «με το μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών που έχει φτιαχτεί ποτέ για αεροσκάφος». Η εταιρεία φιλοδοξεί η ταχύτητα του αεροσκάφους να ξεπεράσει τα 300 μίλια/ώρα.

Το «Spirit of Innovation», όπως ονομάστηκε, είναι αποτέλεσμα του προγράμματος ACCEL (Accelerating the Electrification of Flight). Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, το 50% προήλθε από το Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας σε συνεργασία με το Τμήμα Επιχειρήσεων, Ενέργειας & Βιομηχανικής Στρατηγικής και Καινοτομίας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

MET GALA 2024

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM
Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Με κανονιοβολισμούς σε ολόκληρη τη Βρετανία η επέτειος ενός χρόνου από τη στέψη του βασιλιά Κάρολου

Με κανονιοβολισμούς στο Λονδίνο, το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ και το Γιορκ γιορτάστηκε η επέτειος ενός χρόνου από την στέψη του Βρετανού μονάρχη στις 6 Μαΐου του 2023
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ