Αμερικανός επιδημιολόγος προειδοποιεί ότι το τέλος της πανδημίας δεν είναι κοντά

Αμερικανός επιδημιολόγος προειδοποιεί ότι το τέλος της πανδημίας δεν είναι κοντα Facebook Twitter
EPA
0

Η πανδημία δεν πρόκειται να φτάσει στο τέλος της σύντομα, καθώς μόνο ένα μικρό ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19, υποστηρίζει γνωστός Αμερικανός επιδημιολόγος και μέλος της ομάδας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι ίσως ο πιο μεταδοτικός ιός που έχει υπάρξει.

«Νομίζω ότι είμαστε πιο κοντά στην αρχή παρά στο τέλος (της πανδημίας) και αυτό δεν συμβαίνει γιατί η μετάλλαξη που εξετάζουμε αυτή τη στιγμή θα διαρκέσει τόσο πολύ», δήλωσε στο CNBC o δρ. Λάρι Μπρίλιαντ, ο οποίος είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων αντιμετώπισης πανδημίας, Pandefense Advisory.

«Αν δεν εμβολιάσουμε τους πάντες σε 200+ χώρες, θα εξακολουθούν να υπάρχουν νέες παραλλαγές» πρόσθεσε. Όπως παρατήρησε μόνο το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και πάνω από 100 χώρες έχουν εμβολιάσει λιγότερο από το 5% του πληθυσμού τους. Ο επιδημιολόγος εκτίμησε πως η πιθανότητα να εμφανιστεί μία υπερ-μετάλλαξη, η οποία δεν θα αντιμετωπίζεται από τα εμβόλια, είναι μικρή.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM
Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Διεθνή / Blackout στη νοτιοανατολική Γαλλία: Διακόπηκαν οι προβολές στο Φεστιβάλ Καννών

Το γεγονός έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για το Φεστιβάλ Καννών, το οποίο διανύει την πιο πυκνή φάση του με πολυαναμενόμενες προβολές, συνεντεύξεις τύπου και επίσημες παρουσιάσεις να έχουν προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο
LIFO NEWSROOM
Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ