Φωτιές σε Φθιώτιδα και Μεσσηνία - Εισήγηση για προληπτική εκκένωση οικισμού

Φωτιές σε Φθιώτιδα και Μεσσηνία - Εισήγηση για προκλητική εκκένωση οικισμού Facebook Twitter
Eurokinissi/Φωτογραφία Αρχείου
0

Συναγερμός στη Πυροσβεστική μετά από φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα σε Μεσσηνία και Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με αξιωματικό της Πυροσβεστικής που μίλησε στο LiFO.gr στην περίπτωση της Μεσσηνίας έγινε εισήγηση για προληπτική εκκένωση του οικισμού Βασιλίτσι.

Οι αρχές ενημερώθηκαν στις 15.40 ενώ στο σημείο επιχειρούν 3 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, 18 οχήματα, 2 ελικόπτερα, και 4 αεροπλάνα.

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Νωρίτερα, δύο φωτιές εκδηλώθηκαν στην Φθιώτιδα. Η μία στην περιοχή της Μακρακώμης βρίσκεται υπό έλεγχο σύμφωνα με την Πυροσβεστική,

Η δεύτερη στην περιοχή Λογγίτσι, είναι σε εξέλιξη σε δασική περιοχή. Οι δύο φωτιές εκδηλώθηκαν με διαφορά μόλις μερικά λεπτά η μία από την άλλη.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 16:00 οι αρχές ενημερώθηκαν για φωτιά που ξέσπασε κοντά στο χωριό Λευκάδα της Σπερχειάδας στη Δυτική Φθιώτιδα, σε σημείο κοντά στον οικισμό.

Τόσο οι κάτοικοι της περιοχής, εθελοντές από τη Δυτική Φθιώτιδα, όσο και τα πυροσβεστικά που έφτασαν άμεσα από τη Λαμία και τη Μακρακώμη, μαζί με ρίψεις νερού από τα 2 αεροσκάφη PZL πού βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Λαμίας περιόρισαν την πορεία της φωτιάς.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα, περίπου στις 16:15, εμφανίστηκαν καπνοί στο όρος Όρθρυ σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Λογγίτσι της Στυλίδας. 

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής το μέτωπο είναι ιδιαίτερα μεγάλο και αναπτύσσεται συνεχώς.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Ελλάδα / Ρόδος: 31χρονη κατήγγειλε κακοποίηση από τον πατέρα της - Το παιδί της έχει το DNA του

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, με δείγματα από το παιδί, τη μητέρα του, τον φερόμενο ως δράστη και άλλα πρόσωπα προς αποκλεισμό πατρότητας.
LIFO NEWSROOM
Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ελλάδα / Μετά την Πατρών-Πύργου ο Μπράλος–Άμφισσα: Παίρνει μορφή ο «κρυμμένος» νέος δρόμος των δύο σηράγγων και των έξι γεφυρών

Ο άξονας Μπράλος – Άμφισσα θα εξασφαλίσει βελτίωση της οδικής ασφάλειας και μείωση του απαιτούμενου χρόνου της διαδρομής από Πάτρα και Αντίρριο έως Λαμία
LIFO NEWSROOM