Η «ανάσταση» του Εξορκιστή με μια νέα κινηματογραφική τριλογία

Eίστε έτοιμοι για μια νέα τριλογία Εξορκιστή; Facebook Twitter
0

Για πολλούς η τρομακτικότερη ταινία που γυρίστηκε ποτέ, για τους περισσότερους μέσα στις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών και για όλους μία από τις πιο επιδραστικές ταινίες είδους.

Ο Εξορκιστής του Γουίλιαμ Φρίντκιν, από τις θρυλικότερες δημιουργίες του σινεμά του φανταστικού, αποτέλεσε ταινία-φαινόμενο, μα δεν ευτύχησε στις συνέχειές του. Το Exorcist II το συναντάς συχνά σε λίστες με τις χειρότερες ταινίες όλων των εποχών –υπερβολή, αν με ρωτάς–, ενώ το Exorcist III είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ταινία που επλήγη από την επιμονή των παραγωγών να συνδεθεί πιο άμεσα με την πρώτη ταινία. Έχει, επίσης ένα ιδιοφυές και αποτελεσματικότατο jump scare που αντέγραψαν πολλοί στη συνέχεια.

Το 2004, λίγα χρόνια μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του director’s cut του Εξορκιστή στις αίθουσες, η παραγωγός εταιρεία επιχείρησε ένα prequel με θέμα την πρώτη συνάντηση του πατέρα Μέριν με τον δαίμονα Παζούζου, το οποίο ανέθεσε στον Πολ Σρέιντερ. Δυσαρεστημένη από το τελικό cut, που δεν ήταν αρκετά τρομακτικό, η παραγωγή ανέθεσε στον Ρένι Χάρλιν να γυρίσει ξανά το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας και το αποτέλεσμα ήταν το Exorcist:Τhe Beginning, όπου το μόνο τρομακτικό ήταν το πόσο κακό είναι.

Μετά την αποτυχία της ταινίας μπορέσαμε να δούμε και το cut του Πολ Σρέιντερ. Το Dominion: Prequel to the Exorcist έχει τα προβλήματα του, αλλά μπροστά στην εκδοχή του Χάρλιν είναι αριστούργημα. Κι εκείνο, πάντως, πέρασε απαρατήρητο.

Κι ερχόμαστε στο σήμερα, όπου μαθαίνουμε ότι ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, μετά την επιτυχημένη αναβίωση του Halloween, θα αναλάβει να αναστήσει το franchise του Εξορκιστή και μάλιστα όχι με μια ταινία, αλλά με ολόκληρη τριλογία.

Το σίγουρο είναι ότι η νέα τριλογία θα σχετίζεται άμεσα με την original ταινία, καθώς θα συμμετέχει σε αυτή η πρωταγωνίστριά της Έλεν Μπέρστιν. Ακούγεται ότι η Μπέρστιν θα έχει συμβουλευτικό ρόλο στο φιλμ, ότι θα βοηθά τον πατέρα ενός παιδιού που δαιμονίστηκε, μα οι πληροφορίες για την πλοκή είναι λίγες και συγκεχυμένες. 

Δεν είμαστε μεγάλοι φαν της δουλειάς του Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν στο Halloween, πιστεύουμε ότι υποβιβάζει τον Μάικλ Μάγερς από τον Μπαμπούλα του Κάρπεντερ σε έναν κοινό σίριαλ κίλερ και ότι δεν έχει τίποτα από τη μεταφυσική αύρα εκείνης της ταινίας. Αναγνωρίζουμε, όμως, ότι ο Γκόρντον Γκριν ξέρει τους κώδικες του είδους, πιστεύουμε ότι ο Εξορκιστής είναι ένα franchise πιο κοντά στο ανθρωποκεντρικό σινεμά που έκανε στην αρχή της καριέρας του και ότι ταιριάζει περισσότερο στις ευαισθησίες του, οπότε ο δείκτης προσμονής μας έχει χτυπήσει κόκκινο.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Γκούντερ φον Χάγκενς, ο άνθρωπος που έκανε το πτώμα μουσειακό θέαμα

Πολιτισμός / Πέθανε ο Γκούντερ φον Χάγκενς, ο άνθρωπος που έκανε το πτώμα μουσειακό θέαμα

Ο δημιουργός του Body Worlds και της πλαστινοποίησης πέθανε στα 81 του. Ήθελε και το δικό του σώμα να διατηρηθεί μετά τον θάνατό του όπως τα σώματα που έβαλε σε μουσεία, εκθέσεις και ηθικές διαμάχες σε όλο τον κόσμο.
THE LIFO TEAM
 Τι θα είχε συμβεί αν η Μονρόε είχε προλάβει να γεράσει;

Πολιτισμός / Τι θα είχε συμβεί αν η Μέριλιν Μονρόε είχε προλάβει να γεράσει;

Η Ντακότα Τζόνσον και η Έλεν Μπέρστιν παίζουν δύο εκδοχές της Μέριλιν Μονρόε στο 17λεπτο «Flesh Impact» της Μάγκι Τζίλενχαλ, που θα παρουσιαστεί στη Βενετία τη χρονιά των 100 χρόνων από τη γέννησή της.
THE LIFO TEAM
Το ναυάγιο της Βαλτικής με τη σαμπάνια, τους μετεωρίτες και τα δώρα για τον τσάρο

Πολιτισμός / Το ναυάγιο της Βαλτικής με τη σαμπάνια, τους μετεωρίτες και τα δώρα για τον τσάρο

Νέα έρευνα συνδέει ναυάγιο στη Βαλτική με δώρα που ίσως προορίζονταν για τον τσάρο Αλέξανδρο Β΄, αμέσως μετά τον Κριμαϊκό Πόλεμο. Η χαμένη διπλωματία της Ευρώπης, μέσα σε ένα φορτίο πολυτέλειας στον βυθό.
THE LIFO TEAM
Το «Purple Rain» του Prince ανεβαίνει στο Μπρόντγουεϊ 42 χρόνια μετά

Πολιτισμός / Το «Purple Rain» του Prince ανεβαίνει στο Μπρόντγουεϊ 42 χρόνια μετά

Το «Purple Rain» δεν επιστρέφει ως απλή νοσταλγική αναβίωση. Ανήμερα της 42ης επετείου της ταινίας, ανακοινώθηκε ότι ανεβαίνει στο Μπρόντγουεϊ το 2027, με νέο δημιουργικό επιτελείο και πάνω από 20 τραγούδια του Prince.
THE LIFO TEAM
Μετά το “Heated Rivalry”, η gay βιομηχανία πορνό ανοίγει εκδοτικό οίκο

Πολιτισμός / Μετά το Heated Rivalry, η γκέι βιομηχανία πορνό ανοίγει εκδοτικό οίκο

Η Falcon | NakedSword, όνομα-θεσμός στο γκέι πορνό, λανσάρει το FalconINK: έναν νέο εκδοτικό οίκο ερωτικής λογοτεχνίας που κοιτάζει το κοινό του M/M romance και ήδη σκέφτεται τις επόμενες μεταφορές στην οθόνη.
THE LIFO TEAM
Η Αριάνα Γκράντε κυνηγά δικαστικά τους χάκερ που πουλούσαν ακυκλοφόρητο υλικό της

Πολιτισμός / Η Αριάνα Γκράντε κυνηγά δικαστικά τους χάκερ που πουλούσαν ακυκλοφόρητο υλικό της

Με νέα αγωγή στο Λος Άντζελες, η Αριάνα Γκράντε προσπαθεί να αποκαλύψει τους άγνωστους χάκερ που διέρρευσαν και πούλησαν ακυκλοφόρητο υλικό της. Μόνο το 2023, λέει, βγήκαν παράνομα στο διαδίκτυο 45 τραγούδια της.
THE LIFO TEAM
Η Γαλλία βγάζει προσωρινά τα πιο ευάλωτα έργα από τις προθήκες μετά το νέο χτύπημα στα μουσεία

Πολιτισμός / Η Γαλλία βγάζει προσωρινά τα πιο ευάλωτα έργα από τις προθήκες μετά το νέο χτύπημα στα μουσεία

Μετά την αρπαγή του χρυσού περιδέραιου του Vix, η Γαλλία παραδέχεται ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο το Λούβρο: 3.127 πολιτιστικοί χώροι μπαίνουν στο μικροσκόπιο και τα πιο ευάλωτα έργα μπορεί να φύγουν από τις προθήκες.
THE LIFO TEAM