Γεννήθηκε το 1924 και μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες γιατί παίζει ακόμα τένις: «Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να ζήσω λίγο ακόμα»

Γεννήθηκε το 1924 και παίζει ακόμα τένις - Φυσικά μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες Facebook Twitter
0

Ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής τενίστας στον κόσμο, θέλει να ζήσει ως τα 110. 

Ο 97χρονος Leonid Stanislavsky γεννήθηκε πριν από περίπου έναν αιώνα, στα 30 του ξεκίνησε το τένις και έκτοτε δεν σταμάτησε να παίζει ποτέ, καταφέρνοντας να κερδίσει τον τίτλο του πιο ηλικιωμένου τενίστα και να μπει στα ρεκόρ Guinness. 

«Είναι ένα φινετσάτο σπορ, μια καλή φυσική άσκηση, ένα όμορφο παιχνίδι», δηλώνει στον Guardian. «Μπορείς να παίξεις ανεξάρτητα από την ηλικία σου. Ξεκίνησα όταν ήμουν 30 ετών. Τώρα είμαι 97 ετών και συνεχίζω. Ο κορυφαίος παίκτης Ρότζερ Φέντερερ είναι 39 ετών. Ο Τζόκοβιτς 34 ετών αν δεν απατώμαι. Ο Ναδάλ είναι άνω των 30 ετών επίσης (σ.σ 35 ετών). Για τους επαγγελματίες παίκτες είναι σε αρκετά μεγάλη ηλικία. Εγώ είμαι ερασιτέχνης και μπορώ να παίξω στα 97 μου».  

«Το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι να ζήσω λίγα χρόνια ακόμα, τουλάχιστον ως τα 100. Κάποιοι λένε ζήσε μέχρι τα 120. Θα ήταν υπέροχο αν φτάσω τα 100, τα 105 ή τα 110. Αυτό είναι το μεγαλύτερο όνειρό μου και παλεύω για αυτό.»

Ο μεγαλύτερος ερασιτέχνης του κόσμου, επί το έργον:

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία

Αθλητισμός / Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία

Η Τσεπνγκετίτς σημείωσε το νέο παγκόσμιο ρεκόρ μαραθωνίου τον Οκτώβριο του 2024 στο Μαραθώνιο του Σικάγο, τερματίζοντας σε 2 ώρες, 9 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ σχεδόν κατά δύο λεπτά
LIFO NEWSROOM
Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Αθλητισμός / Άτομο με νανισμό υπερασπίζεται τον Λαμίν Γιαμάλ: «Δεν μας προσέβαλε κανείς, δουλέψαμε με αξιοπρέπεια»

Ο ισπανικός Σύλλογος Ατόμων με Αχονδροπλασία καταδίκασε την εμφάνιση ατόμων με νανισμό στο πάρτι, γράφοντας ότι «διαιωνίζει στερεότυπα, ενισχύει τις διακρίσεις και υπονομεύει την εικόνα και τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία»
LIFO NEWSROOM