Τόκιο 2020: Ξενοδοχείο ζητά συγγνώμη για πινακίδες σε ασανσέρ «Μόνο για Ιάπωνες»

Ξενοδοχείο στο Τόκιο ζητά συγγνώμη για πινακίδες σε ασανσέρ «Μόνο για Ιάπωνες» Facebook Twitter
EPA
0

Ξενοδοχείο στο Τόκιο αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη και να αφαιρέσει πινακίδες σε ασανσέρ, που διαχώριζαν του Ιάπωνες από τους ξένους.

Οι πινακίδες, που είχαν τη σήμανση «Μόνο Ιάπωνες» και «μόνο ξένοι» με την αιτιολογία της προφύλαξης κατά του κορωνοϊού, προκάλεσαν οργή στα social media πριν από τους  Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Το Τόκιο μπήκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Δευτέρα εν μέσω ανησυχιών ότι η εισροή δεκάδων χιλιάδων αθλητών και αξιωματούχων κατά τη διάρκεια των Αγώνων από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου θα προκαλέσει διασπορά του κορωνοϊού.

Το Akasaka Excel Hotel Tokyu στο κέντρο της ιαπωνικής πρωτεύουσας παρουσίασε τις ειδικές σημάνσεις την Παρασκευή ως λύση στις οδηγίες των διοργανωτών του Τόκιο 2020, που θέλουν να διασφαλίσουν ότι οι κινήσεις των επισκεπτών που σχετίζονται με τους Αγώνες, θα είναι διαχωρισμένες από τους υπόλοιπους, που διαμένουν στο ξενοδοχείο, δήλωσε αξιωματούχος του ξενοδοχείου στο Reuters.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος αρνήθηκε να ταυτοποιηθεί λόγω της ευαισθησίας του θέματος, δήλωσε ότι δεν υπήρχε πρόθεση διάκρισης κατά των ξένων.


«Προσπαθήσαμε να το καταστήσουμε εύκολο για τον επισκέπτη, αλλά καταλήξαμε να προκαλέσουμε παρεξηγήσεις», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Πρόσθεσε δε, ότι οι πινακίδες αφαιρέθηκαν την Κυριακή το πρωί και το ξενοδοχείο συζητά τώρα με την διοίκηση ποια φράση θα χρησιμοποιηθεί.

Οι πινακίδες προκάλεσαν σκληρή κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με έναν χρήστη του Twitter να αναρτά «Το Apartheid αναβιώνει στην Ιαπωνία».

«Ο ιός δεν έχει καμία σχέση με την εθνικότητα», έγραψε άλλος χρήστης.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει περισσότερα από 815.440 κρούσματα και σχεδόν 15.000 θανάτους. Μόνο το Τόκιο κατέγραψε 614 νέες μολύνσεις την Κυριακή.

Η έναρξη του εμβολιασμού στην Ιαπωνία ξεκίνησε με αργό ρυθμό και παρόλο που επιταχύνθηκε αργότερα, ωστόσο υπάρχουν δυσλειτουργίες. Μόνο το 28% περίπου του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM