Ταϊλάνδη: Ανοίγει μετά από μήνες ο τουρισμός στο Πουκέτ - Μόνο για εμβολιασμένους

Ταϊλάνδη: Ανοίγει μετά από μήνες ο τουρισμός στο Πουκέτ - Μόνο για εμβολιασμένους Facebook Twitter
Ανοιχτό για τους τουρίστες το παραδεισένιο νησί της Ταϊλάνδης - Πηγή φωτογραφίας: Flickr
0

Για πρώτη φορά μετά από πάνω από 15 μήνες, ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Ταϊλάνδης, το νησί Πουκέτ, επιτρέπει την είσοδο στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, χωρίς περιορισμούς και καραντίνα. 

Χθες, πρωτομηνιά, περίπου στις 11 το πρωί, το παραδείσιο νησί υποδέχτηκε τους πρώτους 25 επισκέπτες του, από απ'ευθείας πτήση από το Αμπού Ντάμπι. 


Ήταν η πρώτη από τις συνολικά τέσσερις πτήσεις που ήταν προγραμματισμένο να φτάσουν στο νησί, μεταφέροντας περίπου 400 πλήρως εμβολιασμένους τουρίστες, από τη Ντόχα, το Τελ Αβίβ, τη Σιγκαπούρη και το Αμπού Ντάμπι. 


Το πρόγραμμα «Phuket Sandbox» που επιτρέπει την είσοδο των πλήρως εμβολιασμένων στο νησί, φιλοδοξεί να «αναστήσει» την τουριστική βιομηχανία, τα έσοδα της οποίας, λόγω πανδημίας, έχουν καταποντιστεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. 

«Το 2019, τα έσοδα του εσωτερικού και διεθνούς τουρισμού έφταναν τα 93.7 δισεκατομμύρια δολάρια (3 τρισ. μπατ Ταϊλάνδης). Το 2020, το έσοδο αυτό συρρικνώθηκε στα 24 δισεκατομμύρια δολάρια 800 δισ.μπατ Ταϊλάνδης)» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Phiphat Ratchakitprakarn. 

Ο ίδιος εκτιμά πως κατά τους πρώτους τρεις μήνες επανεκκίνησης του τουρισμού, θα φτάσουν στο Πουκέτ περί τους 100.000 ξένοι ταξιδιώτες, φέρνοντας έσοδα 9 δισεκατομμυρίων μπατ. 


Και αυτό ενώ η Ταϊλάνδη εξακολουθεί να πλήττεται σοβαρά από τον κορωνοϊό, δίνοντας μάχη ενάντια στη διασπορά εν μέσω του τρίτου και χειρότερου κύματος από την αρχή της πανδημίας. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Υπό την πίεση του Νετανιάχου, θεώρησε την επίθεση στο Ιράν ως ευκαιρία που έπρεπε να εκμεταλλευτεί, αλλά και ως τρόπο να διαμορφώσει ένα προφίλ ηγέτη που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την αμερικανική στρατιωτική ισχύ
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Διεθνή / Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Η Αντονέλι πέθανε στις 22 Ιουνίου του 2015 σε ηλικία 73 ετών, γεμάτη πίκρα, σημαδεμένη από τη μεγάλη περιπέτεια, που βίωσε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και την έφερε στην πόρτα στης φυλακής
LIFO NEWSROOM