Προνόμια εμβολιασμένων: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις από τον Μητσοτάκη

Προνόμια εμβολιασμένων: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό Facebook Twitter
0

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, θα κάνει ανακοινώσεις για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών και τις διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους.


Στην παρουσίαση θα μετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Εστίαση: To σχέδιο για covid free χώρους και έλεγχο με QR code

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι ιδιοκτήτες μαζικών χώρων (κινηματογράφοι, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις) θα έχουν την επιλογή να προσφέρουν υπηρεσίες μόνο σε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες ή σε όλους.

Σε περίπτωση που επιλέξουν να διατηρήσουν τον χώρο τους covid free, τότε θα λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Ο έλεγχος εμβολιασμού κάθε πελάτη αναμένεται να γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής που θα έχει στη διάθεσή του ο ιδιοκτήτης ή υπεύθυνος του χώρου, με την οποία θα ελέγχει το QR Code του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για download σε κινητά, σύμφωνα με πληροφορίες, από την πύλη gov.gr και όταν ελεγχθεί το πιστοποιητικό, θα ανάβει «πράσινο» για την είσοδο χωρίς κανένα άλλο προσωπικό στοιχείο του πολίτη.

Εάν, τώρα, επιλέξουν ο χώρος τους να δέχεται ανεμβολίαστους πολίτες, τότε θα λειτουργούν με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή με χρήση μάσκας, αποστάσεις και περιορισμούς στην πληρότητα των χώρων.

Τι θα γίνει με θέατρα, σινεμά και αθλητικές εκδηλώσεις

Την ίδια στιγμή ελεύθερα για τους εμβολιασμένους φέρεται να ανοίγουν οι πόρτες θεάτρων και συναυλιακών χώρων, σε πρώτη φάση για ανοιχτούς χώρους και στη συνέχεια κλειστούς, όταν παραστάσεις και συναυλίες μεταφερθούν από το φθινόπωρο σε εσωτερικούς χώρους.

Παρόμοιες φέρεται να είναι οι αποφάσεις επίσης για γήπεδα και αθλητικές εκδηλώσεις, ενώ ήδη ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι θα εκδίδει εισιτήρια μόνο για όσους είναι εμβολιασμένοι.

Εξαιρούνται καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης

Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν πως οι όποιες διευκολύνσεις δεν αφορούν καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης, όπως σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, φούρνοι, καθώς επίσης τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και μέσα μαζικής μεταφοράς όπου η πρόσβαση θα γίνεται με ίδιους όρους για όλους τους πολίτες- εμβολιασμένους και μη.

Πρόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι διευκολύνσεις να ισχύσουν μέσα στο καλοκαίρι αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι τεχνικές προετοιμασίες και θα αφορούν ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM