Η Φινλανδία ερευνά τα πρωινά γεύματα της πρωθυπουργού Σάνα Μάριν

Η Φινλανδία ερευνά τα πρωινά γεύματα της πρωθυπουργού Σάνα Μάριν Facebook Twitter
0

Η αστυνομία της Φινλανδίας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει εάν η κάλυψη των δαπανών της πρωθυπουργού Σάνα Μάριν για τα πρωινά γεύματα με την οικογένειά της ήταν νόμιμες ή όχι.

Η Σάνα Μάριν, η νεαρή επικεφαλής της κεντρο-αριστερής κυβέρνησης της Φινλανδίας, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα υπόθεση, από τότε που η εφημερίδα Iltalehti αποκάλυψε ότι της κάλυπταν δαπάνες ύψους 300 ευρώ τον μήνα για το κόστος των πρωινών οικογενειακών γευμάτων της, την ώρα που διαμένει στην επίσημη κατοικία Kesäranta.

Απέναντι στις επικρίσεις, η 35χρονη πρωθυπουργός απάντησε ότι και οι προκάτοχοί της δικαιούνταν μια τέτοια κάλυψη.  «Δεν ζήτησα να επωφεληθώ από αυτό το πλεονέκτημα ως πρωθυπουργός, ούτε ενεπλάκην στην απόφαση που ελήφθη», διαβεβαίωσε η ίδια στο Twitter.

Ειδικοί, τους οποίους επικαλέστηκαν φινλανδικά ΜΜΕ, επισημαίνουν πως η χρήση κρατικών κεφαλαίων για την κάλυψη των πρωινών γευμάτων των πρωθυπουργών θα μπορούσε να αντίκειται στο δίκαιο της χώρας. «Στην πρωθυπουργό πληρώθηκαν ορισμένα γεύματα, ακόμα κι αν η διατύπωση του νόμου σχετικά με τις υπουργικές αποδοχές δεν φαίνεται να το επιτρέπει αυτό», εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου η αστυνομία.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Τέεμου Γιόκινεν, η έρευνα θα επικεντρωθεί, εντούτοις, στις αποφάσεις που έλαβαν οι αρμόδιοι, στο γραφείο της Μάριν, και «δεν συνδέεται σε καμία περίπτωση με την πρωθυπουργό και τις επίσημες δραστηριότητές της».

Δύο εβδομάδες πριν από τις τοπικές εκλογές, η πρωθυπουργός χαιρέτισε την έναρξη της έρευνας και ανακοίνωσε πως θα αρνηθεί την κάλυψη αυτών των δαπανών, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες . Στην εξουσία από τον Δεκέμβριο του 2019, η επικεφαλής της κυβέρνησης της Φινλανδίας απολαμβάνει την ενισχυμένη στήριξη της κοινής γνώμης, λόγω της διαχείρισης της επιδημίας Covid-19 στη χώρα.

Όμως, οι δημοσκοπήσεις για τις δημοτικές εκλογές της 13η Ιουνίου καταγράφουν άνοδο της αντιπολίτευσης, ιδίως του ακροδεξιού Κόμματος των Φινλανδών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζοχράν Μαμντάνι: Ο «αυτοαπασχολούμενος ράπερ» που διεκδικεί τη δημαρχία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μαμντάνι ή «αυτοαπασχολούμενος ράπερ»: Η καλλιτεχνική ταυτότητα του μεγάλου φαβορί για τη δημαρχία στη Νέα Υόρκη

Ο πιθανός επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης που κάποτε ράπαρε για την κοινή του καταγωγή «με ένα τσαπάτι» - Η σχέση του με την Τέχνη και οι συνεργασίες του
LIFO NEWSROOM
Μητρότητα στο μέτωπο: Ουκρανές έγκυες που πολεμούν για τη χώρα και τα παιδιά τους

Διεθνή / Μητρότητα στο μέτωπο: Ουκρανές έγκυες που πολεμούν για τη χώρα και τα παιδιά τους

Στον πόλεμο στην Ουκρανία, γυναίκες στρατιώτες συνεχίζουν να υπηρετούν ακόμη και κατά την εγκυμοσύνη τους, αντιμετωπίζοντας κινδύνους, έλλειψη υποστήριξης και σεξισμό, για το μέλλον της χώρας και των παιδιών τους
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Διεθνή / Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ όπως όλα δείχνουν παίρνει τον ρόλο του ως πατέρας του μελλοντικού βασιλιά τόσο σοβαρά, όσο και τον ρόλο του ως μελλοντικός βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Διεθνή / Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Η κυβέρνηση Ζελένσκι χαλαρώνει τον κανόνα που απαγόρευε την έξοδο ανδρών από την Ουκρανία - Τι ισχύει για τους 18-22 ετών, οι ανησυχίες για τη μετανάστευση νέων και το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση
LIFO NEWSROOM