Moderna: Το εμβόλιο έχει υψηλή αποτελεσματικότητα στους εφήβους 12-17 ετών

Moderna: Το εμβόλιο έχει υψηλή αποτελεσματικότητα στους εφήβους 12-17 ετών Facebook Twitter
EPA
0

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της κατά της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός έχει υψηλή αποτελεσματικότητα στους εφήβους 12 έως 17 ετών.

Βασιζόμενη στα πλήρη αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, η εταιρεία θα καταθέσει αίτηση για άδεια χορήγησης του εμβολίου και σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα στις αρχές του Ιουνίου στις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως.

Το άλλο εμβόλιο τεχνολογίας mRNA, των Pfizer/BioNTech, έχει ήδη λάβει άδεια για την χορήγησή του στους εφήβους σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ.

Η μελέτη της Moderna περιέλαβε περισσότερους από 3.700 εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα δύο τρία εξ αυτών έλαβαν το εμβόλιο και το ένα τρίτο placebo.

«Επειτα από την χορήγηση δύο δόσεων, κανένα κρούσμα Covid-19 δεν εντοπίσθηκε στην ομάδα του εμβολίου (....) έναντι 4 περιστατικών στην ομάδα του placebo, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Μετά από την χορήγηση της πρώτης δόσης διαπιστώθηκε αποτελεσματικότητα 93%, διευκρινίζει η εταιρεία.

Από την δοκιμή, δεν προέκυψε καμία ανησυχία για την ασφάλειά του μέχρι στιγμής και οι παρενέργειες που παρατηρήθηκαν ήταν οι ίδιες που παρατηρήθηκαν και στους ενηλίκους, μεταξύ των οποίων πόνος στο σημείο της ένεσης, εξάντληση και ρίγη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM