«Νοικιάστε» τον Ντέιβιντ Χάσελχοφ για 500 δολάρια

«Νοικιάστε» τον Ντέιβιντ Χάσελχοφ για 500 δολάρια Facebook Twitter
Getty Images
0

Πάνω από 40.000 διάσημοι συμμετέχουν πλέον στην πλατφόρμα Cameo που δημιουργήθηκε πριν από πέντε χρόνια και μέσω της οποίας οι χρήστες λαμβάνουν εξατομικευμένα βίντεο από τους αγαπημένους τους σταρ.

Η αξία της πλατφόρμας πρόσφατα ξεπέρασε το 1 δισεκ. δολάρια, με την πανδημία του κορωνοϊού να εκτοξεύει την επιτυχία της καθώς πολλοί αστέρες του Hollywood έμειναν χωρίς δουλειά. Τα ποσά που οι χρήστες καλούνται να πληρώσουν για ένα βίντεο ποικίλουν από μονοψήφιο αριθμό δολαρίων έως 2.500, που ζητούσε πέρυσι τον Μάρτιο η Κάιτλιν Τζένερ - η οποία όμως δεν εμφανίζεται διαθέσιμη.

Με 500 δολάρια μπορούν να έχουν ένα βίντεο με την τραγουδίστρια Γλόρια Γκέινορ, ενώ το ίδιο ποσό ζητάει και ο ηθοποιός Ντέιβιντ Χάσελχοφ.

Οι χρήστες του Cameo απευθύνονται στην πλατφόρμα καθώς αναζητούν ένα πρωτότυπο δώρο για κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο που έχει γενέθλια, όμως κάποιοι έχουν ζητήσει βίντεο ακόμα και για να χωρίσουν.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το Cameo αμείβεται με το 25% του ποσού ενώ ο δημιουργός του βίντεο λαμβάνει το 75%. Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε το 2016 από τους Steven Galanis, Martin Blencowe, και Devon Spinnler Townsend. Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Galanis, πρώην εργαζόμενος στην LinkedIn, μιλώντας στο Axios, μέσω του Cameo έχουν γυριστεί μέχρι στιγμής πάνω από 2,5 εκατ. βίντεο, με τον τζίρο της εταιρείας να φτάνει πέρυσι τα 100 εκατ. δολάρια.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα 

Η ιδέα για τη δημιουργία του Cameo γεννήθηκε στην κηδεία της γιαγιάς του Galanis. Ο Martin Blencowe, ατζέντης του NFL και μετέπειτα συνιδρυτής της Cameo, είχε ταξιδέψει αεροπορικώς για να παραστεί στην κηδεία στο Σικάγο. Όταν έδειξε στον Galanis το βίντεο που είχε γυρίσει ένας αθλητής του NFL για να συγχαρεί ένα στέλεχος της Nike που είχε μόλις γίνει πατέρας, εκείνος αμέσως εντόπισε μία επιχειρηματική ευκαιρία. Σύντομα οι δημιουργοί της πλατφόρμας συνειδητοποίησαν πως «η selfie είναι το νέο αυτόγραφο». 

Πλέον, όπως ανακάλυψε ο μεγαλωμένος στο Σικάγο Galanis, στόχος είναι, μέσα στους επόμενους 18 έως 36 μήνες, η εισαγωγή του Cameo στο χρηματιστήριο. Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο του 2020 παρουσιάστηκε το Promotional Cameos μία premium υπηρεσία που αφορά εταιρείες. 

Ευπρόσδεκτος ο Τραμπ 

Το Cameo έχει χρησιμοποιηθεί και για χρηματοδότηση πολιτικών με τον Galanis να ξεκαθαρίζει πως η πλατφόρμα δεν σκοπεύει να επεκταθεί εκεί. «Νομίζω πως το Cameo είναι ένα μέρος για γέλια. Ένα μέρος για διασκέδαση», δήλωσε στο Axios διευκρινίζοντας ωστόσο, μετά από σχετική ερώτηση, πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ευπρόσδεκτος στην πλατφόρμα καθώς δεν έχει κάνει κάτι που να παραβιάζει τους όρους χρήσης.

Ο Τραμπ άλλωστε δεν είχε συμμετοχή στο Cameo ώστε να εκδιωχθεί από εκεί μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο των περασμένο Ιανουάριο. 

Με πληροφορίες από CNBC/Axios 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μου Ντενγκ: Ο πυγμαίος ιπποπόταμος της Ταϊλάνδης έγινε ενός και χιλιάδες γιόρτασαν τα γενέθλια της 

Διεθνή / Μου Ντενγκ: Ο πυγμαίος ιπποπόταμος της Ταϊλάνδης έγινε ενός και χιλιάδες γιόρτασαν τα γενέθλια της 

Το αξιολάτρευτο ζώο - φαινόμενο των social media απόλαυσε τα γενέθλιά του με τούρτα φρούτων, φανατικούς θαυμαστές και μια φαντασμαγορική γιορτή στον ζωολογικό κήπο Khao Kheow
LIFO NEWSROOM
Η Moët στη δίνη εργασιακών σκανδάλων: Μοιάζει με «παλιομοδίτικη βασιλική αυλή μισογύνηδων»

Διεθνή / Η Moët στη δίνη εργασιακών σκανδάλων: Μοιάζει με «παλιομοδίτικη βασιλική αυλή μισογύνηδων»

Η Moët Hennessy είναι αντιμέτωπη με την αγωγή της Μαρίας Γκασπάροβιτς που ξεδίπλωσε ντόμινο αποκαλύψεων για σεξουαλική παρενόχληση, διακρίσεις λόγω φύλου και άδικες απολύσεις 
LIFO NEWSROOM
Οι 200 συμφωνίες του Τραμπ έγιναν τρεις – Ποιες χώρες πλησιάζουν, τι σημαίνει για την ΕΕ

Διεθνή / Οι 200 συμφωνίες του Τραμπ έγιναν τρεις – Ποιες χώρες πλησιάζουν, τι σημαίνει για την ΕΕ

Παρά την προεκλογική υπόσχεση για εμπορικές συμφωνίες με όλο τον κόσμο, ο Αμερικανός πρόεδρος έχει υπογράψει μόνο τρεις. Πιο κοντά σε συμφωνία οι ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπό την απειλή δασμών-μαμούθ.
LIFO NEWSROOM
Ερυθρά θάλασσα: Δύο μέλη της ασφάλειας του ελληνόκτητου Eternity C διασώθηκαν σχεδόν 48 ώρες μετά την επίθεση των Χούτι

Ελλάδα / Ερυθρά θάλασσα: Δύο μέλη της ασφάλειας του ελληνόκτητου Eternity C διασώθηκαν σχεδόν 48 ώρες μετά την επίθεση των Χούτι

Το Eternity C, ελληνόκτητο πλοίο υπό λιβεριανή σημαία, είχε δεχθεί επίθεση τη Δευτέρα από πλωτά drones και ρουκέτες και βυθίστηκε λίγες ώρες αργότερα
LIFO NEWSROOM
Ο Πέδρο Σάντσεθ αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση της πρωθυπουργίας του

Διεθνή / Ο Πέδρο Σάντσεθ αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη κρίση της πρωθυπουργίας του

Ο Πέδρο Σάντσεθ, πρωθυπουργός της Ισπανίας, αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες διαφθοράς και πολιτικές προκλήσεις, ενώ προσπαθεί να διατηρήσει την εξουσία του εν μέσω εσωτερικών και διεθνών πιέσεων
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη καλείται να δημιουργήσει αποθέματα τροφίμων και φαρμάκων σε περίπτωση νέας πανδημίας ή εισβολής

Διεθνή / Σχέδιο για δημιουργία αποθεμάτων τροφίμων, φαρμάκων και γεννητριών, υπό τον φόβο νέας πανδημίας στην Ευρώπη

«Γνωρίζουμε τις απειλές που αντιμετωπίζουμε… διακοπές ρεύματος, ακραία καιρικά φαινόμενα και μεταδοτικές ασθένειες. Αυτοί δεν είναι πια μακρινοί κίνδυνοι»
LIFO NEWSROOM
Γιατί οι New York Times υπονομεύουν την υποψηφιότητα του Ζοχράν Μαμντάνι;

Διεθνή / Γιατί οι New York Times υπονομεύουν την υποψηφιότητα του Ζοχράν Μαμντάνι;

Με μια σειρά άρθρων γνώμης, ένα κύριο άρθρο και ένα «αποκαλυπτικό» ρεπορτάζ, οι New York Times μοιάζουν σαν να βρίσκονται σε σταυροφορία εναντίον του Μαμντάνι, σύμφωνα με την πρώην αρχισυντάκτρια της εφημερίδας και νυν συνεργάτρια του Guardian, Μάργκαρετ Σάλιβαν.
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να επιβάλει κυρώσεις στην Albanese, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ήρθε μετά την αποτυχία των αμερικανικών πιέσεων προς τον ΟΗΕ να την απομακρύνει από τη θέση της
LIFO NEWSROOM
Ψήφος δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή της ΕΕ

Διεθνή / Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας - Δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή της ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αντιμετωπίζει σπάνια ψήφο δυσπιστίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φέρνοντας στο φως τη δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή των πολιτικών της ΕΕ και ζητήματα διαφάνειας στη διακυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Όλο και περισσότερα παιδιά κάνουν διάλειμμα από τα smartphone για την ψυχική τους υγεία

Διεθνή / Όλο και περισσότερα παιδιά κάνουν διάλειμμα από τα smartphone για την ψυχική τους υγεία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι παίρνουν πρωτοβουλία να διακόψουν τη χρήση smartphone και social media για να προστατεύσουν την ψυχική τους υγεία, την ασφάλεια και την συγκέντρωσή τους
LIFO NEWSROOM