Μπανγκλαντές: Σύγκρουση πλοίων σε ποτάμι με 26 νεκρούς

Μπανγκλαντές: Σύγκρουση πλοίων σε ποτάμι με 26 νεκρούς Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 5 τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί από την σύγκρουση δύο πλοίων σε ποτάμι στο κεντρικό Μπανγκλαντές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η σύγκρουση προκλήθηκε στον ποταμό Πάντμα, κοντά στην πόλη Σιμπσάρ, ανάμεσα σε ταχύπλοο που είχε αποπλεύσει από την πόλη Μάουα και μετέφερε περίπου 30 επιβάτες και φορτηγίδα με φορτίο άμμου.

«Όλα τα θύματα χτύπησαν στο κεφάλι. Μέχρι στιγμής έχουμε περισυλλέξει 26 πτώματα, μεταξύ αυτών βρίσκεται μια γυναίκα. Επίσης έχουμε διασώσει 5 ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων βρίσκονται 3 παιδιά», δήλωσε στο AFP ο επιθεωρητής της αστυνομίας Αμίρ Χοσάιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλώρη του επιβατηγού πλοίου καταστράφηκε τελείως κατά την σύγκρουση, προτού αυτό βυθιστεί αμέσως στο ποτάμι.

«Η αστυνομία, η πυροσβεστική και σωστικά συνεργεία του στρατού βρίσκονται εκεί και διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης», πρόσθεσε. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έσπευσε άμεσα στην περιοχή. Σύμφωνα με τον Αμντούρ Ραχμάν, αυτόπτη μάρτυρα του δυστυχήματος, τα πλοία αμέσως μετά την σύγκρουση ανατράπηκαν.

«Σπεύσαμε στην περιοχή, όπου βρήκαμε το ταχύπλοο να έχει κοπεί στα δύο. Εκατοντάδες χωρικοί άρχισαν αμέσως να βοηθούν στην διάσωση προτού έρθουν και ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί τους η αστυνομία και η πυροσβεστική», πρόσθεσε. Οι αρχές της Σιμπσάρ ανακοίνωσαν ότι μπορεί να υπάρχουν έως και πέντε αγνοούμενοι.

Σύμφωνα τον επικεφαλής τους, ο οδηγός του ταχύπλοου δείχνει να είναι ο βασικός υπεύθυνος, καθώς το σκάφος του έπεσε πάνω στην φορτηγίδα, η οποία εκείνη την ώρα δεν κινείτο και ήταν αγκυροβολημένη στην Σιμπσάρ. «Δόθηκε εντολή για τη διεξαγωγή έρευνας».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM