No.1

Ιταλία: 81χρονος ερημίτης εγκαταλείπει το νησί του μετά από 32 χρόνια

Ιταλία: 81χρονος ερημίτης εγκαταλείπει το νησί του μετά από 32 χρόνια Facebook Twitter
TimesOfMalta
0

Ένας Ιταλός, 81 ετών πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το νησί, στο οποίο έζησε μόνος του για περισσότερα από 30 χρόνια, μετά από πιέσεις των αρχών.

Ο Mauro Morandi, μετακόμισε στο Budelli το 1989, αλλά πέρυσι είπε ότι οι ιδιοκτήτες του νησιού, το οποίο φημίζεται για τη ροζ παραλία του, ήθελαν να φύγει από εκεί.

«Θα φύγω ελπίζοντας ότι στο μέλλον το Budelli θα προστατευτεί, όπως το προστατεύω εγώ τα τελευταία 32 χρόνια», έγραψε στο Facebook την Κυριακή.

Μιλώντας στο BBC Outlook το 2018, ο πρώην δάσκαλος φυσικής αγωγής είπε ότι «ήταν πάντα ένας επαναστάτης».

«Ήμουν αρκετά ενοχλημένος με πολλά πράγματα στην κοινωνία μας: τον καταναλωτισμό και την πολιτική κατάσταση στην Ιταλία», δήλωσε ο Morandi.

«Αποφάσισα να μετακομίσω σε ένα έρημο νησί της Πολυνησίας, μακριά από κάθε πολιτισμό. Ήθελα να ξεκινήσω μια νέα ζωή κοντά στη φύση.»

Τα σχέδια όμως άλλαξαν. Αφού ξεκίνησε το ταξίδι του στη θάλασσα, αυτός και αρκετοί φίλοι του έφτασαν στο ιταλικό αρχιπέλαγος της La Maddalena, όπου σχεδίαζαν να εργαστούν και να βγάλουν λεφτά για να χρηματοδοτήσουν τα υπόλοιπα ταξίδια τους.

Αλλά όταν έφτασε στο Budelli και συναντήθηκε με τον άνθρωπο που πρόσεχε το νησί, ο οποίος επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί, ο Morandi αποφάσισε να μείνει. Έκτοτε παρέμεινε εκεί, φροντίζοντας το νησί και μιλώντας με τουρίστες.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από απειλές «έξωσής» του.

Το 2020, ο πρόεδρος του Εθνικού Πάρκου της La Maddalena, Fabrizio Fonnesu, είπε στο CNN ότι ο Morandi είχε πραγματοποιήσει παράνομες αλλαγές στην καλύβα του, έναν πρώην ραδιοφωνικό σταθμό που χρονολογείται από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Απάντηση σε αυτό έδωσε μία αναφορά, με περισσότερες από 70.000 υπογραφές, που καλεί την ιταλική κυβέρνηση να του επιτρέψει να παραμείνει στο νησί.

Αλλά την Κυριακή, ο Morandi ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει. Είπε στον Guardian ότι θα μετακομίσει σε ένα μικρό διαμέρισμα στο κοντινό νησί La Maddalena.

«Η ζωή μου δεν θα αλλάξει πάρα πολύ, θα βλέπω ακόμα τη θάλασσα» είπε.

Με πληροφορίες του BBC/Guardian

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM