Voucher €20 σε ανέργους ως 24 ετών για την προμήθεια βιβλίων από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ

Voucher €20 σε ανέργους ως 24 ετών για την προμήθεια βιβλίων από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ Facebook Twitter
0

Με στόχο την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και τη διευκόλυνση της προμήθειας βιβλίων εκ μέρους των ανέργων νέων έως 24 ετών, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), προχωρά στην υλοποίηση προγράμματος επιδότησης αγοράς βιβλίων συνολικού ύψους €1,2 εκατ., μέσω της παροχής πιστωτικών σημειωμάτων (voucher) €20 για 60.000 δικαιούχους.

Το voucher μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε από τα συνεργαζόμενα με το πρόγραμμα βιβλιοπωλεία, για την αγορά όσων και όποιων βιβλίων επιλέξει ο δικαιούχος, εξαιρουμένων των σχολικών βιβλίων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (βιβλία που χορηγούνται δωρεάν από το Υπουργείο Παιδείας) ή άλλων ειδών. Η αγορά του βιβλίου μπορεί να γίνει είτε με φυσική παρουσία του δικαιούχου στο κατάστημα είτε εξ αποστάσεως, από την 1η Ιουνίου 2021 έως τις 21 Οκτωβρίου 2021.

Σχετικά με το πρόγραμμα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τη συνεργασία του ΟΑΕΔ, απευθύνεται στους νέους, φέρνοντάς τους πιο κοντά στο βιβλίο. Από τον Σεπτέμβριο του 2020 έχουμε υπογράψει με τον ΟΑΕΔ μνημόνιο συνεργασίας, με στόχο την προαγωγή της φιλαναγνωσίας, καθώς και τη στήριξη του βιβλίου σε ολόκληρη την αλυσίδα παραγωγής, περιλαμβάνοντας συγγραφείς, εκδότες, βιβλιοπώλες. Συνεχίζουμε την πολύ καλή και δημιουργική μας σχέση με τον Οργανισμό, παρέχοντας στους δικαιούχους ένα παράθυρο στη λογοτεχνία, στην ιστορία, στον κόσμο, αλλά και στους επαγγελματίες του κλάδου βιβλίου, ενίσχυση κατά την περίοδο της πανδημίας».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα επιδότησης αγοράς βιβλίων, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, δήλωσε: «Με το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς βιβλίων που υλοποιούμε από σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, ενθαρρύνουμε 60.000 νέους έως 24 ετών, να αποκτήσουν τα βιβλία που θέλουν, προάγοντας τη φιλαναγνωσία και τονώνοντας παράλληλα τον κλάδο του βιβλίου. Είναι ένα πρόγραμμα που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της στήριξης των επιμέρους πολιτιστικών κλάδων, αλλά και στην εκπλήρωση του σκοπού του ΥΠΠΟΑ να διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στον πολιτισμό». 

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης δήλωσε: «Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως ‘Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου’ και για το λόγο αυτό την επιλέξαμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, ως ημέρα έναρξης του Προγράμματος Χορήγησης Πιστωτικών Σημειωμάτων, μέσω του οποίου θέλουμε να διευκολύνουμε τους 60.000 δικαιούχους νέους έως 24 ετών στην αγορά βιβλίων. Το φάσμα δράσεων και πολιτικών του Οργανισμού, επεκτείνεται διαρκώς και με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αυτό στοχεύουμε στην ενίσχυση των γνώσεων και της πνευματικής καλλιέργειας των νέων, καθώς επίσης την περαιτέρω στήριξη ενός κλάδου μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχει δοκιμαστεί ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας».

Οι δικαιούχοι του προγράμματος (νέοι ηλικίας έως 24 ετών με ημερομηνία γέννησης από 02.06.1996, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων του ΟΑΕΔ) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα καταθέτουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου (www.gov.gr) από τις 23.04.2021 έως της εξαντλήσεως του αριθμού των 60.000 δικαιούχων και σε κάθε περίπτωση έως την  14.05.2021. Σε περίπτωση μη κάλυψης του προβλεπόμενου αριθμού δικαιούχων μέχρι την 14.05.2021, η υποβολή αιτήσεων συνεχίζεται μέχρι της συμπληρώσεώς του, όχι όμως αργότερα από την 21.09.2021.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι μπορούν να επισκεφτούν το https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/pistotika-semeiomata-agoras-biblion-se-anergous-neous-programma-up-politismou-kai-athletismou-oaed

Από την επόμενη εβδομάδα η υπηρεσία θα παρέχεται και μέσω του OAEΔapp, της καινοτόμου εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα του ΟΑΕΔ.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πίτερ Τζάκσον, η Κέιτ Μπλάνσετ και η Τίλντα Σουίντον σε τρεις μεγάλες συζητήσεις στις Κάννες

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ, η Τίλντα Σουίντον και ο Πίτερ Τζάκσον σε τρεις μεγάλες συζητήσεις στις Κάννες

Το Φεστιβάλ των Καννών ανακοίνωσε τα φετινά του «Rendez-vous», φέρνοντας στη σκηνή τρεις πολύ διαφορετικές μορφές του σύγχρονου σινεμά: τον Πίτερ Τζάκσον, την Κέιτ Μπλάνσετ και την Τίλντα Σουίντον.
THE LIFO TEAM
Το σώμα πριν από το φόρεμα: Πέντε καλλιτέχνιδες απαντούν στο θέμα του φετινού Met Gala

Πολιτισμός / Το σώμα πριν από το φόρεμα: Πέντε καλλιτέχνιδες απαντούν στο θέμα του φετινού Met Gala

Με αφορμή το Costume Art, τη νέα έκθεση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης που συνδέεται με το φετινό Met Gala, η Vogue παρουσίασε πέντε έργα σύγχρονων γυναικών καλλιτεχνών που κοιτούν το σώμα πέρα από τη μόδα: ως εικόνα, γλυπτό, μνήμη, μητρότητα και μεταμόρφωση.
THE LIFO TEAM
Ο Θουρμπαράν στη National Gallery: Ο ζωγράφος που έκανε την ύλη να πιστεύει

Πολιτισμός / Ο Θουρμπαράν στη National Gallery: Ο ζωγράφος που έκανε την ύλη να πιστεύει στο πνεύμα

Με αφορμή τη μεγάλη έκθεση της National Gallery στο Λονδίνο, ο Φρανθίσκο ντε Θουρμπαράν επιστρέφει όχι απλώς ως ζωγράφος αγίων και μαρτυρίων, αλλά ως ο καλλιτέχνης που έκανε το φως, το ύφασμα, το νερό και ένα δεμένο αρνί να κουβαλούν το βάρος της πίστης, της σιωπής και του σώματος.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Το αρχαιότερο αγγλικό ποίημα βρέθηκε ξεχασμένο σε βιβλιοθήκη της Ρώμης

Πολιτισμός / Το αρχαιότερο αγγλικό ποίημα βρέθηκε ξεχασμένο σε βιβλιοθήκη της Ρώμης

Μελετητές του Trinity College Dublin εντόπισαν στην Εθνική Κεντρική Βιβλιοθήκη της Ρώμης ένα άγνωστο χειρόγραφο του Caedmon's Hymn, του ποιήματος του 7ου αιώνα που θεωρείται το αρχαιότερο σωζόμενο ποίημα στην αγγλική γλώσσα.
THE LIFO TEAM
Η Billie Eilish και ο James Cameron φέρνουν την περιοδεία Hit Me Hard and Soft σε 3D στις αίθουσες

Πολιτισμός / Η Μπίλι Άιλις και ο Τζέιμς Κάμερον μεταφέρουν την περιοδεία «Hit Me Hard and Soft» σε 3D στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η Μπίλι Άιλις συνεργάζεται με τον Τζέιμς Κάμερον για το Billie Eilish: Hit Me Hard and Soft - The Tour (Live in 3D), μια κινηματογραφική μεταφορά της περιοδείας της που συνδυάζει συναυλιακό υλικό, στιγμές από τα παρασκήνια και την εμπειρία του 3D.
THE LIFO TEAM
ΚΑΒΑΦΗΣ ΓΛΥΠΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ ΑΘΗΝΑ

Πολιτισμός / Το Ίδρυμα Ωνάση παρέδωσε στον Δήμο Αθηναίων γλυπτό με τον Κ.Π. Καβάφη

Η πρόταση του γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνου αποτυπώνει τον Καβάφη καθιστό - Πρόκειται για ένα γλυπτό σε φυσικό μέγεθος, από χαλκό με πατίνα υψηλής αντοχής για εξωτερικό χώρο, που επιτρέπει στον επισκέπτη να καθίσει δίπλα στον ποιητή
THE LIFO TEAM
Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Πολιτισμός / “She’s the He”: Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Το She’s the He μετατρέπει το ηθικό πανικό για τις τρανς τουαλέτες σε κωμωδία για τη φιλία, το coming out και τη χαρά της τρανς ορατότητας, έπειτα από μια δύσκολη διαδρομή προς τις αίθουσες σε μια ολοένα πιο εχθρική πολιτική συγκυρία στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 γύρισε στο Runway και οι πρώτες αντιδράσεις είναι απρόσμενα θετικές

Πολιτισμός / Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 επέστρεψε και οι πρώτες αντιδράσεις είναι απρόσμενα θετικές

Λίγο πριν από την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες, οι πρώτες αντιδράσεις για το The Devil Wears Prada 2 μιλούν για ένα σίκουελ που επιστρέφει στη Μιράντα, την Άντι, την Έμιλι και τον κόσμο του Runway, αλλά με το βλέμμα στη σημερινή κρίση των μίντια.
THE LIFO TEAM