Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα υποδυθεί τον επιθεωρητή Μαιγκρέ

Gerard Depardieu as Maigret Facebook Twitter
Φωτογραφία από την ημέρα επανέναρξης των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Πατρίς Λεκόντ, τραβηγμένη από τον Τζον Σιμενόν, κληρονόμο του Βέλγου συγγραφέα και παραγωγό στο φιλμ.
0

O σκηνοθέτης Πατρίς Λεκόντ επιστρέφει στο λογοτεχνικό σύμπαν του Βέλγου Ζορζ Σιμενόν, τρεις δεκαετίες μετά το «Monsieur Hire»(1989) και μάλιστα με ένα reboot των περιπετειών του επιθεωρητή Μαιγκρέ.

Στα ψιλά των κινηματογραφικών ειδήσεων έχει περάσει η παραπάνω είδηση, που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους βιβλιόφιλους και τους σινεφίλ που επιθυμούν μια δόση ανθρωπισμού στα αστυνομικά τους μυστήρια.

Το πρότζεκτ είχε ανακοινωθεί το 2019 με τον Ντανιέλ Οτέιγ στον ρόλο του διάσημου ήρωα. Ο Λεκόντ ετοιμαζόταν να ξεκινήσει γυρίσματα, αλλά τον πρόλαβε η πανδημική κρίση και στο μεταξύ έχασε και τον πρωταγωνιστή του. Βρήκε όμως άξιο αντικαταστάτη στο πρόσωπο του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος θα επιχειρήσει να χωρέσει στα παπούτσια του Ζαν Γκαμπέν, ηθοποιού που έχει ταυτιστεί με τον ρόλο.

Πρώτη ύλη της ταινίας είναι η 45η περιπέτεια του Μαιγκρέ, το Maigret and the Dead Girl, όπου ο Γάλλος επιθεωρητής ερευνά τον φόνο μιας νεαρής κοπέλας αγνώστων λοιπών στοιχείων, για να συναντήσει μια μέρα στον δρόμο μια άστεγη που της μοιάζει εντυπωσιακά. To βιβλίο θα κυκλοφορήσει μεταφρασμένο στα ελληνικά από τις εκδόσεις Άγρα, παράλληλα με την κυκλοφορία της ταινίας στις αίθουσες, η οποία αναμένεται εντός του 2022.

Τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει στις αρχές Φλεβάρη και διακόπηκαν πρόσκαιρα, λόγω των σοβαρών δικαστικών περιπετειών του Γάλλου σταρ – θυμίζουμε πως νεαρή ηθοποιός άσκησε έγκληση σε βάρος του για βιασμό και ασέλγεια, με τον εισαγγελέα να προχωρεί στη δίωξη του Ντεπαρντιέ, δίχως όμως να διατάζει και την προφυλάκισή του.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ