Δημήτρης Λιγνάδης: «Πράσινο φως» για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του

Δημήτρης Λιγνάδης: «Πράσινο φως» για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Πράσινο φως» για εξονυχιστικό έλεγχο στο κινητό τηλέφωνο του προσωρινά κρατούμενου για βιασμούς ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, έδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών πριν λίγες ημέρες, εγκρίνοντας άρση απορρήτου.

Οι δικαστές έδωσαν συγκατάθεση για λόγους διερεύνησης σοβαρής ποινικής υπόθεσης, ώστε να διενεργηθεί έλεγχος στο κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου καλλιτέχνη και σε κάθε μορφής επικοινωνία, είτε αυτή αφορά τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, είτε μηνύματα γραπτά (sms), ηχογραφημένα, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφίες κ.ά.

Παράλληλα, δίνει έγκριση για ενδελεχή ανάλυση στοιχείων από αυτά που κατασχέθηκαν στο διαμέρισμά του και σε αποθηκευτικό χώρο στην πολυκατοικία που έμενε, ώστε όπου απαιτείται, να γίνουν διαδικασίες ανάκτησης δεδομένων για να αναλυθούν. Στόχος είναι η αξιοποίηση κάθε κρίσιμου δεδομένου που θα μπορούσε να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο. Η απόφαση των δικαστών αφορά και στην περίπτωση των υπηρεσιών νέφους (cloud).

Στο μεταξύ πλέον, ξεκινά και πάλι η ανάκριση για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, η οποία είχε «παγώσει» μέχρι να κριθεί η αίτηση εξαίρεσης της ανακρίτριας που υπέβαλε δια του συνηγόρου του ο καλλιτέχνης.

Στο βούλευμα που εκδόθηκε χθες, με το οποίο απορρίφθηκαν οι αιτιάσεις του κατηγορούμενου για εξαίρεση της ανακρίτριας, οι δικαστές φέρεται να χρησιμοποιούν αυστηρή γλώσσα για τον καλλιτέχνη και τον συνήγορό του. Αναφερόμενοι μάλιστα στο επεισόδιο που έλαβε στο γραφείο της ανακρίτριας στις 5 Μαρτίου, οι δικαστές τονίζουν πως οι εκφράσεις του συνηγόρου προς την δικαστική λειτουργό, δεικνύουν πρόθεση του κατηγορουμένου και του εντολέα του «να παρακωλύσουν την ανακριτική διαδικασία και να εκφοβίσουν την ανακρίτρια, ώστε να απέχει από το χειρισμό της υπόθεσης».

Κρίνουν επίσης, ότι «οι αναφορές που κατατέθηκαν σε βάρος της (σ.σ. ανακρίτριας) στον Άρειο Πάγο και στον επιθεωρητή και οι υποδείξεις με επιτακτικό τρόπο στην ανακρίτρια, καταδεικνύουν ότι θέλουν η ανάκριση να διενεργηθεί έτσι όπως επιθυμούν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ελλάδα / Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς, η μία καρδιά και οι πνεύμονες των δύο παιδιών από την Άρτα δίνουν ελπίδα σε παιδιά και ασθενείς που περίμεναν χρόνια στη λίστα μεταμοσχεύσεων
LIFO NEWSROOM
Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν υποστηρικτικά στον πυρήνα της οργάνωσης, αξιοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα στον χώρο της υγείας
LIFO NEWSROOM
Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της υπερφόρτωσης - «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο»

Ελλάδα / Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο» - Τι εξετάζεται

«Aπό τύχη δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα γιατί είναι και κάποιοι τσιμεντένιοι όγκοι δίπλα στην προβλήτα» δήλωσε εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM