Αρνητική απάντηση δίνει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών στο αίτημα που υπέβαλε ο προσωρινά κρατούμενος Δημήτρης Λιγνάδης για εξαίρεση της ανακρίτριας που χειρίζεται τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του.

 

Οι δικαστές του Συμβουλίου αποδεχόμενοι την πρόταση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Πιέρρου που ζήτησε να μην γίνει δεκτή η αίτηση που υπέβαλε διά του συνηγόρου του ο κατηγορούμενος, απέρριψαν την προσφυγή κατά της δικαστικής λειτουργού.

 

Στην αίτησή του ο φερόμενος ως δράστης βιασμών ανηλίκων καλλιτέχνης ζητούσε την εξαίρεση της ανακρίτριας επικαλούμενος μεροληψία αλλά και μη σύννομες, όπως ανέφερε, ενέργειες της δικαστικής λειτουργού την οποία κατηγορούσε ότι ενεργεί υπέρ των μηνυτών.

 

Με το βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κρίνει σύννομες όλες τις ενέργειες της ανακρίτριας ενώ απορρίπτει τις αιτιάσεις του καλλιτέχνη περί μεροληψίας. Οι δικαστές με το βούλευμά τους «απαντούν» σε όλες τις αιτιάσεις της πλευράς του Δημήτρη Λιγνάδη, κρίνοντας πως από κανένα στοιχείο δεν προκύπτουν στοιχεία για εξαίρεση της δικαστικής λειτουργού από την υπόθεση.

 

Στην αίτηση του ηθοποιού, που κατατέθηκε στις 27 Μαρτίου, γινόταν αναφορά σε έντονο επεισόδιο που έλαβε χώρα, στις 5 Μαρτίου, στο γραφείο της ανακρίτριας με τον συνήγορο του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια, να επιτίθεται φραστικά στην δικαστή. Μετά το περιστατικό η δικαστική λειτουργός υπέβαλε αναφορά κατά του δικηγόρου στον ΔΣΑ, ενώ ο κ. Κούγιας προσέφυγε με αναφορά κατά της ανακρίτριας στην επιθεωρήτρια των δικαστηρίων.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ