ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Τανζανία: 45 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στην κηδεία του προέδρου τους

Τανζανία: 45 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στην κηδεία του προέδρου τους Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Σαράντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν ποδοπατήθηκαν από το πλήθος σε ένα στάδιο της Τανζανίας, την ώρα που πολίτες απέτιαν φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρόεδρο Τζον Μαγκουφούλι. 

Αυτό έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομία, μιλώντας για έναν απολογισμό πολύ υψηλότερο από τους πέντε νεκρούς που είχαν ανακοινώσει οι αρχές μετά την τραγωδία, στις 21 Μαρτίου.

Η αστυνομία στην πόλη Νταρ ες Σαλάμ, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, απέδωσαν ορισμένους από τους θανάτους σε ασφυξία, λόγω του συνωστισμού.

«Είναι αλήθεια ότι 45 άνθρωποι πέθαναν καθώς ποδοπατήθηκαν και από ασφυξία», είπε στο Reuters, ο Λάζαρο Μαμποσάσα, ο διοικητής της αστυνομίας του Νταρ ες Σαλάμ. Άλλοι 37 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πρόσθεσε ο ίδιος.

Μέσα ενημέρωσης της Τανζανίας μετέδωσαν πως ο πανικός προκλήθηκε όταν πλήθος επιχείρησε να εισέλθει παρανόμως στο στάδιο, μέσω ανεπίσημων εισόδων.

Αρχικά, η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως πέντε άνθρωποι είχαν σκοτωθεί, μέλη της ίδιας οικογένειας, μεταξύ αυτών μια μητέρα και τα δύο παιδιά της.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ