ΕΣΗΕΑ για τα εξώδικα σε ΜΜΕ: Χρέος της ΕΛ.ΑΣ. οι απαντήσεις στις καταγγελίες, όχι οι υποδείξεις σε δημοσιογράφους

Τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Αποστολή των δημοσιογράφων είναι να ελέγχουν την εξουσία και να δίνουν φωνή στους πολίτες, ειδικά όταν καταγγέλλουν επώνυμα φαινόμενα κρατικής αυθαιρεσίας, επισημαίνει η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή εξώδικα προς εφημερίδες.

 

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα εξώδικα προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» και το «Documento». Σύμφωνα με τις δύο εφημερίδες, 22 αστυνομικοί τους έστειλαν εξώδικο έπειτα από τη συνέντευξη ενός άνδρα που κατήγγειλε βασανισμό στη ΓΑΔΑ, μετά τη σύλληψη του έπειτα από τα επεισόδια στη Ν. Σμύρνη. Καταγγελία που δημοσίευσε και το Documento.

 

Στην ανακοίνωση, η ΕΣΗΕΑ υπογραμμίζει ότι χρέος της ΕΛ.ΑΣ. και της εποπτεύουσας πολιτικής ηγεσίας είναι «να δώσουν πειστικές απαντήσεις στις επώνυμες καταγγελίες και όχι αστυνομικοί με εξώδικα να εγκαλούν εφημερίδες επειδή τις δημοσίευσαν, ούτε να υποδεικνύουν στους δημοσιογράφους πως να κάνουν τη δουλειά τους».

 

Παράλληλα η ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι τα αστυνομικά όργανα, πριν κάνουν υποδείξεις για την δημοσιογραφική δεοντολογία «θα ήταν καλύτερο να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι απομονώνουν και καταδικάζουν απερίφραστα τα περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας».

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«The Simpsons»: Πέθανε η Μαρτζ Σίμπσον; – Το επεισόδιο-έκπληξη του φινάλε αφήνει ανοικτά ερωτήματα

TV & Media / «The Simpsons»: Πέθανε η Μαρτζ Σίμπσον; – Το επεισόδιο-έκπληξη του φινάλε αφήνει ανοικτά ερωτήματα

Στο φινάλε της 36ης σεζόν της μακροβιότερης σειράς κινουμένων σχεδίων, οι δημιουργοί αποχαιρετούν –ή μήπως όχι;– τη Μαρτζ, σε ένα επεισόδιο γεμάτο ανατροπές και συγκίνηση
LIFO NEWSROOM
Νατάσσα Μποφίλιου: «Έχω λεμφοίδημα – Για χρόνια δεν είχε διαγνωστεί και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ»

TV & Media / Νατάσσα Μποφίλιου: «Έχω λεμφοίδημα – Για χρόνια δεν είχε διαγνωστεί και δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ»

Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε ανοιχτά για τις σωματικές αλλαγές, την έκθεση στα ΜΜΕ και την καθυστερημένη διάγνωση του λεμφοιδήματος που την ταλαιπωρούσε επί σειρά ετών
LIFO NEWSROOM