To Λούβρο κάνει τα πάντα για να κρατήσει τα έσοδα του στα ύψη

To Λούβρο κάνει τα πάντα για να κρατήσει τα έσοδα του στα ύψη Facebook Twitter
Πηγή: Μουσείο Λούβρου
0

Κανένας δε μπορεί να κατηγορήσει το μουσείο του Λούβρου ότι δεν έχει αναπτύξει το μάρκετινγκ, μάλιστα έχει πρωτοπορήσει εδώ και χρόνια στη δημιουργία εκδόσεων των αριστουργημάτων που υπάρχουν στις αίθοθυσές τους, άλλες σε περιορισμένες σειρές και άλλες σε αριθμημένες εκδόσεις.

Μέχρι σήμερα όπως και το ΜΕΤ έχει εκμεταλλευθεί κάθε σχέδιο κάθε συλλογή για την παραγωγή εμπορικών προϊόντων και αναμνηστικών και οι μεγάλες προ κορωνοϊού συρροές κόσμου οδήγησαν στην κατασκευή ειδικής τέντας πωλητηρίου.

Από τα μουσεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα παγκοσμίως, το Λούβρο είδε 9,6 εκατομμύρια επισκέπτες να περνούν τις πόρτες του το 2019 και η τελευταία του μεγάλη έκθεση για τα 500 χρόνια Ντα Βίντσι ήταν sold-out μήνες νωρίτερα, φέρνοντας στο παρίσι εκατομμύρια επισκεπτών.

To Λούβρο κάνει τα πάντα για να κρατήσει τα έσοδα του στα ύψη Facebook Twitter
Πηγή: Μουσείο Λούβρου

Το Λούβρο θεωρείται από τα πιο ευκίνητα μουσεία αν και είναι κρατικό. Έχασε μέσα στην πανδημία 90 εκατομμύρια από τα έσοδά του και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να κάνει τη ζημιά μικρότερη. Πρόσφατα έδωσε άδεια εν μέσω πανδημίας για να γυριστεί η σειρά του Netflix «Λουπέν», που μιλά για έναν σύγχρονο Αρσέν Λουπέν που κάνει μια κλοπή άνευ προηγουμένου στο μουσείο, ενώ το Λούβρο έγινε γνωστό σε όσους δεν ήταν ακούσει – με το ιστορικό πλέον βίντεο-κλιπ της Μπιγιονσέ και του Jay-Z.

Η περίοδος που το μουσείο είναι κλειστό, από τον Μάρτιο του 2020 επιμηκύνεται επικίνδυνα και το Λούβρο ψάχνοντας ένα τρόπο να κάνει τον κόσμο να αγοράσει κάτι που σχετίζεται με το μουσείο αλλά και φέρνει έσοδα από εκατομμύρια πωλήσεις προϊόντων συνέπραξε με τον ιαπωνικό κολοσσό ένδυσης UNIQLO, κάτι που έχει κάνει χρόνια νωρίτερα το ΜoMA με το κατάστημα να βρίσκεται σχεδόν απέναντι από το μουσείο και έκλεισε μια τετραετή συμφωνία για να τυπωθούν σε μια σειρά φούτρερ και μπλούζες τα αριστουργήματα του μουσείου, όπως η Νίκη της Σαμοθράκης, η Αφροφίτη της Μήλου και η Μόνα Λίζα. H καμπάνια μάλιστα δείχνει τα μοντάλ μπροστά στα πρωτότυπα έργα και η τιμή τους που ξεκινά περίπου από 15 ευρώ αναμένεται να φέρουν έσοδα στα ταμεία του μουσείου και στους αγοραστές ένα αριστούργημα στην ντουλάπα τους και τα έργα σε ποπ εκδοχή. Ως σχεδιαστής προσελήφθη ο πολύς Φίλιπ Σάβιλ, ένας από τους πιο γνωστούς ντιζάινερς και γραφίστες της Μ. Βρετανίας και η σειρά κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με μεγάλη επιτυχία.

To Λούβρο κάνει τα πάντα για να κρατήσει τα έσοδα του στα ύψη Facebook Twitter
Πηγή: Μουσείο Λούβρου

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι πωλήσεις μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος δώρων του μουσείου έχουν κυριολεκτικά εκραγεί. Το brand name Λούβρο υπάρχει σε ομπρέλες και ρολόγια εσάρπες μαξιλάρια και άρωμα ο οίκος Λουί Βουιτόν έκανε εκεί την διαδικτυακή του επίδειξη και μια δημοπρασία αντικειμένων που προσφέρθηκαν από φίλους του μουσείου έφερε άλλα τρία εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία.

Ο κόσμος αγαπά το Λούβρο και επιθυμεί και αυτός να μείνει το μουσείο όρθιο παρά τις δυσκολίες. Όλοι ελπίζουν ότι η πανδημία θα οδεύσει προς το τέλος της για να μπορέσουν να ξαναφτάσουν εκεί και να δημιουργήσουν νέες αναμνήσεις στους εξωτερικούς και εσωτερικούς του χώρους.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ

Πολιτισμός / Μέριλιν Μονρόε: Δύο εκθέσεις την τιμούν ως πρωτοπόρο της δημιουργικότητας

Tο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή την εκατοστή επέτειο των γενεθλίων της Μονρόε, αναδεικνύουν τη φιλμογραφία της και την εξέλιξη της εικόνας της
THE LIFO TEAM
Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Πολιτισμός / Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Το μεγάλο αφιέρωμα του BFI ξαναφέρνει στο προσκήνιο τον «πάπα του trash», την ώρα που ο ίδιος θυμάται μια εποχή όπου το κακό γούστο ήταν σινεμά, παιχνίδι και πρόκληση, όχι αντανάκλαση της πολιτικής πραγματικότητας.
THE LIFO TEAM
Dean Majd: η έκθεση Hard Feelings μετατρέπει τη νεανική ανδρική βία και τρυφερότητα σε εικαστικό ημερολόγιο

Πολιτισμός / Το τραυματισμένο ημερολόγιο μιας ανδρικής αδελφότητας

Το Hard Feelings ξεκίνησε μετά τον ξαφνικό θάνατο ενός παιδικού του φίλου και εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο φωτογραφικό αρχείο για τη φιλία, το τραύμα, τη βία, την απώλεια και την ευαλωτότητα της νεανικής ανδρικής εμπειρίας στη Νέα Υόρκη.
THE LIFO TEAM
ΗΡΩΔΕΙΟ ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Πολιτισμός / Ηρώδειο: Τι θα δούμε το καλοκαίρι του 2026

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές διεθνείς και ελληνικές παρουσίες. Ξεχωρίζουν το ντεμπούτο του πιανίστα Vikingur Ólafsson, αφιερώματα σε μεγάλους δημιουργούς όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, συναυλίες κορυφαίων καλλιτεχνών όπως η Lykke Li, αλλά και θεατρικές παραγωγές όπως η «Λυσιστράτη» και η «Εκάβη».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Πολιτισμός / Η γυναίκα απέναντι στο θηρίο: νέα μελέτη ξαναδιαβάζει χαμένο ρωμαϊκό μωσαϊκό

Η νέα ανάγνωση του μωσαϊκού βασίζεται σε μελέτη του ιστορικού Alfonso Manas, που θεωρεί ότι η μορφή με το μαστίγιο απέναντι σε λεοπάρδαλη δεν είναι κλόουν της αρένας, αλλά γυναίκα κυνηγός θηρίων
THE LIFO TEAM
Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Πολιτισμός / Joan Miró: το νέο βιβλίο με τις αδημοσίευτες επιστολές όπου τέχνη, έρωτας και φόβος συγκρούονται

Η έκδοση φέρνει στο φως αδημοσίευτα αποσπάσματα που φωτίζουν τις ερωτικές του περιπέτειες, την αγωνία του για τάξη και σταθερότητα και τη σύγκρουση ανάμεσα στην καλλιτεχνική ορμή και στον φόβο της απορρύθμισης.
THE LIFO TEAM
Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Πολιτισμός / Πτώματα, άγιοι και αίμα: το νέο βιβλίο για τη μακάβρια τέχνη της Ισπανίας

Το νεο βιβλίο των Gorka Lopez de Munain και Miriam Beltran Valiente συγκεντρώνει πίνακες, γλυπτά και χαρακτικά με αποκεφαλισμένους αγίους, σαπισμένα σώματα και μνήμες θανάτου, δείχνοντας πως για αιώνες η ισπανική τέχνη δεν χρησιμοποιούσε τη φρίκη μόνο για να σοκάρει, αλλά και για να παρηγορήσει.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Διεθνή / Πέθανε ο Αντριάνο Γκολντσμιντ, ο άνθρωπος που έκανε το τζιν μόδα

Η μόδα έχασε μια από τις μορφές που έδωσαν στο τζιν νέο κύρος, νέα τιμή και νέα θέση στην αγορά. Ο Αντριάνο Γκολντσμιντ δεν συνδέθηκε μόνο με μεγάλα brands, αλλά και με την ίδια τη μετάβαση του denim στη σύγχρονη εποχή.
THE LIFO TEAM