ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ζημιές σε μνημεία από τον σεισμό στην περιοχή της Ελασσόνας

Κουτσόχερο Facebook Twitter
0

Ο σεισμός που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας δημιούργησε ζημιές σε μνημεία που επιβλέπει η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Συγκεκριμένα, από τις πρώτες εκτιμήσεις από τις αυτοψίες της εφορείας προκύπτει ότι σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί δύο μνημεία: Η Αγία Παρασκευή Τυρνάβου (19ος αιώνας) και ο Άγιος Νικόλαος, στο Κουτσόχερο (17ος αι.), ενώ κατέρρευσε και το πλίνθινο κωδωνοστάσιο του Αγίου Νικολάου (19οςαιώνας) στον Τύρναβο.

Ελαφρότερες ζημιές υπέστη η Παναγία Φανερωμένη Τυρνάβου (19ος αιώνας).

Άγιος Νικόλαος Τυρνάβου Facebook Twitter
Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας Facebook Twitter

Πολύ ελαφρές ζημιές έχουν σημειωθεί στη Λάρισα, όπως πτώση σοβάδων και κεραμιδιών, στο Γενί Τζαμί. Σημειώθηκε πτώση καπνοδόχου στα πρώην Στρατιωτικά Αρτοποιεία, όπου βρίσκεται και η αρχαιολογική αποθήκη.

Ελαφρές ζημιές σημειώθηκαν στο Διαχρονικό Μουσείο όπου παρατηρήθηκε πτώση ορισμένων τμημάτων εδωλίων στην Περιοδική έκθεση.

Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας Facebook Twitter

Αναμένεται νεότερη αναφορά για τυχόν ζημίες μόλις τα κλιμάκια της Εφορείας μπορέσουν να επισκεφθούν όλους τους χώρους.  Αν χρειαστεί, θα μεταβούν επιτόπου και οι αρμόδιοι από την κεντρική υπηρεσία  ώστε  να επιταχυνθεί η αποτίμηση των ζημιών.

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιοδικό Monocle επέλεξε τους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο.

Πολιτισμός / Το Monocle επέλεξε τους Αθηναίους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο

Στην ίδια λίστα που περιλαμβάνει 50 βραβεία για ανθρώπους και έργα που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και που βοηθούν στη δημιουργία κοινοτήτων συναντάμε και ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο.
NEWSROOM
Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM