Ερντογάν σε Μακρόν: Η συνεργασία Τουρκίας- Γαλλίας έχει «πολύ σοβαρή προοπτική»

Τηλεδιασκεψη Ερντογάν- Μακρόν Facebook Twitter
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στον Εμανουέλ Μακρόν ότι η συνεργασία μεταξύ των χωρών τους έχει «πολύ σοβαρές προοπτικές».

 

Οι ηγέτες της Τουρκίας και της Γαλλίας είχαν τηλεδιάσκεψη σήμερα, Τρίτη. Τους προηγούμενους μήνες η σχέση μεταξύ των δύο χωρών ήταν ιδιαίτερα τεταμένη, με προστριβές για τη Συρία, τη Λιβύη και την ανατολική Μεσόγειο.

 

Ο Ερντογάν δήλωσε στον Μακρόν ότι ο διάλογος ανάμεσα στους ηγέτες πάντα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις Γαλλίας- Τουρκίας.

 

«Ως δύο ισχυροί σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, μπορούμε να συνεισφέρουμε σημαντικά στις προσπάθειες για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη σε μια ευρεία περιοχή, που εκτείνεται από την Ευρώπη ως τον Καύκασο, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική», είπε ο Ερντογάν στον Γάλλο ομόλογό του, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

 

«Υπάρχουν βήματα που μπορούμε να κάνουμε συλλογικά και με αλληλεγγύη», δήλωσε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος.

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM