Άντονι Μπλίνκεν: Η σχέση ΗΠΑ- Ελλάδας είναι σημαντική για τα συμφέροντά μας στην αν. Μεσόγειο

Άντονι Μπλίνκεν: Η σχέση ΗΠΑ- Ελλάδας είναι σημαντική για τα συμφέροντά μας στην αν. Μεσόγειο Facebook Twitter
EPA
0

Την πρόθεσή του να εργαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση της σχέσης των ΗΠΑ με την Ελλάδα εξέφρασε ο Άντονι Μπλίνκεν, τον οποίο έχει επιλέξει ο Τζο Μπάιντεν για το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο διορισμός του Μπλίνκεν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα πρέπει να επικυρωθεί από τη Γερουσία. Απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο υποψήφιος υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία της σχέσης ΗΠΑ- Ελλάδας για τα αμερικανικά συμφέροντα στην ανατολική Μεσόγειο.

Η ερώτηση του Ρόμπερτ Μενέντεζ:

«Στο προηγούμενο Κογκρέσο, ηγήθηκα της προσπάθειας για την υπερψήφιση του Νόμου για την εταιρική σχέση ασφάλειας και ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο (EastMed Act). Ο νόμος προβλέπει μια νέα στρατηγική που βασίζεται στη συνεργασία των ΗΠΑ με τις τρεις δημοκρατίες της περιοχής, την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο. Πώς θα συνεχίσετε να ενισχύετε τις επενδύσεις που περιγράφονται στο νόμο και να ενισχύετε περαιτέρω τις κρίσιμες σχέσεις ασφάλειας με την Ελλάδα και την Κύπρο;».

Η απάντηση του Άντονι Μπλίνκεν:

«Εάν επικυρωθεί ο διορισμός μου, ανυπομονώ να εξετάσω περαιτέρω αυτή τη νομοθεσία και να συνεργαστώ με το Κογκρέσο και τους συναδέλφους σε όλες τις υπηρεσίες για την υποστήριξη ισχυρών δεσμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου.

Η σχέση ασφάλειας ΗΠΑ-Ελλάδας είναι σημαντική για τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και έχει αυξηθεί σημαντικά καθώς οι διμερείς δεσμοί έχουν βελτιωθεί, ξεκινώντας από τη κυβέρνηση Ομπάμα-Μπάιντεν.

Εάν επικυρωθεί ο διορισμός μου, θα εργαστώ για να συνεχίσω την εμβάθυνση των δεσμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, καθώς και της Κύπρου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν η Ρωσία στρατολογεί με ένα μήνυμα στο Telegram - Νέοι Ουκρανοί γίνονται άθελά τους βομβιστές αυτοκτονίας

Διεθνή / Όταν η Ρωσία στρατολογεί με ένα μήνυμα στο Telegram - Νέοι Ουκρανοί γίνονται άθελά τους βομβιστές αυτοκτονίας

Οι επιθέσεις δεν οργανώνονται από κάποιο ισλαμιστικό παρακλάδι, αλλά –σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές– από πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ από πού προήλθε η Covid-19

Διεθνή / ΠΟΥ: Μπορεί να μην μάθουμε ποτέ από πού προήλθε η Covid-19

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει καταφέρει να πάρει τα απαραίτητα δεδομένα για να αξιολογήσει αν η COVID-19 ήταν αποτέλεσμα εργαστηριακού ατυχήματος, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις προς την κινεζική κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί να κόψει τα κονδύλια της Νέας Υόρκης στον «κομμουνιστή» Ζοχράν Μαμντάνι

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί να κόψει τα κονδύλια της Νέας Υόρκης στον «κομμουνιστή» Ζοχράν Μαμντάνι

O Ζοχράν Μαμντάνι αρνήθηκε ότι είναι κομμουνιστής, όπως τον κατηγόρησε ο Τραμπ, αλλά επανέλαβε τη δέσμευσή του να αυξήσει τους φόρους στους πλουσιότερους κατοίκους της Νέας Υόρκης
LIFO NEWSROOM