ΗΠΑ: Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία κατηγορεί τον Τραμπ πως προκάλεσε την εισβολή στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία κατηγορεί τον Τραμπ πως προκάλεσε την εισβολή στο Καπιτώλιο Facebook Twitter
EPA/WILL OLIVER
0

Πυρά εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε, σήμερα, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, με φόντο τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στις 6 Ιανουαρίου, στο Καπιτώλιο, όταν υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ εισέβαλαν στο κτήριο. 

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο σώμα υποστήριξε πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «προκάλεσε» τις ταραχές.

Ο Τραμπ «τάισε ψέματα στο πλήθος» και οι υποστηρικτές του «υποκινήθηκαν από τον πρόεδρο και άλλα ισχυρά πρόσωπα» είπε ο Μακόνελ, ένας από τους πιο σημαίνοντες Ρεπουμπλικάνους πολιτικούς.

Ο Μακόνελ, που ήταν από τους πιο σταθερούς συμμάχους του Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, πήρε πρόσφατα αποστάσεις και μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ψηφίσει εναντίον του, εφόσον δικαστεί στη Γερουσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Διεθνή / Τανζανία: H Σαμίγια Σουλούχου Χασάν επανεκλέγεται πρόεδρος και εκατοντάδες θεωρούνται νεκροί στις ταραχές

Οι διαδηλώσεις οδηγούνται κυρίως από νέους - Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι υπονομεύει τη δημοκρατία καταστέλλοντας τους βασικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Διεθνή / Μαλδίβες: Η πρώτη χώρα που απαγορεύει το κάπνισμα σε όποιον γεννήθηκε μετά το 2007

Οι Μαλδίβες πρωτοπορούν απαγορεύοντας σε όποιον γεννήθηκε μετά την 1η Ιανουαρίου του 2007 να αγοράζει ή να χρησιμοποιεί καπνό, με στόχο την «προώθηση μιας γενιάς χωρίς τσιγάρο»
LIFO NEWSROOM
Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Διεθνή / Τανζανία: Γιατί βυθίστηκε στο χάος μετά τις εκλογές – Αναφορές για εκατοντάδες νεκρούς

Οι Αρχές επέβαλαν πλήρες μπλακ άουτ στο διαδίκτυο, μπλοκάροντας δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο στρατός περιπολεί στους δρόμους
LIFO NEWSROOM
ΓΑΛΛΙΑ ΦΟΡΟΣ ΖΟΥΚΜΑΝ ΥΠΕΡΠΛΟΥΣΙΟΙ

Διεθνή / Γαλλία: Η βουλή απέρριψε τον «φόρο Ζούκμαν» στους υπερπλούσιους

Οι Γάλλοι βουλευτές, αντιθέτως, στήριξαν ένα ηπιότερο κυβερνητικό σχέδιο για τη φορολόγηση περιουσιακών στοιχείων - «Να μην πληρώσουν οι Γάλλοι τον φόρο που δεν θέλουν να πληρώσουν οι δισεκατομμυριούχοι»
LIFO NEWSROOM