ΗΠΑ: Αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας η πρόβα ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας η πρόβα ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν Facebook Twitter
0

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Ουάσινγκτον όπου αναβλήθηκε η πρόβα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν για λόγους ασφαλείας. 

Η πρόβα της τελετής για τον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ ήταν προγραμματισμένο να γίνει την Κυριακή, αλλά αναβλήθηκε για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με δύο πηγές ενημερωμένες σχετικά, τις οποίες επικαλείται το Politico. Η πρόβα ενδέχεται τώρα να γίνει την Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, μόλις δύο 24ωρα πριν την ορκωμοσία της 20ης Ιανουαρίου, από την οποία ο Τραμπ θα απουσιάζει όπως έχει ο ίδιος δηλώσει.  

Εν τω μεταξύ, μέλη της εθνοφρουράς καταφθάνουν στην Ουάσινγκτον από όλη τη χώρα και έως 15.000 θα συγκεντρωθούν για την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, στον απόηχο της εισβολής στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα.

Το Πεντάγωνο αποφάσισε ότι εκείνοι που θα αναλάβουν την ασφάλεια γύρω από το συγκρότημα του Καπιτωλίου θα είναι οπλισμένοι, αν και δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι ακριβώς θα φέρουν όπλα.

Το FBI έχει προειδοποιήσει ότι υπάρχει κίνδυνος για βίαιες διαμαρτυρίες στα πολιτειακά καπιτώλια και των 50 πολιτειών, αλλά και στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον. Η πρωτεύουσα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Airbnb ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις κρατήσεις στην Ουάσινγκτον για την επόμενη εβδομάδα και δεν θα επιτρέψει να γίνουν νέες.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου εκφράζουν μεγάλη ανησυχία για την ημέρα της ορκωμοσίας. Περίπου 16 ομάδες έχουν δηλώσει ότι θα κάνουν διαμαρτυρίες στην Ουάσινγκτον και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου προετοιμάζονται για την πιθανότητα ένοπλης σύγκρουσης, σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου που επικαλούνται οι ΝΥΤ.

Με πληροφορίες από Politico και New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστήριο ακυρώνει το πάγωμα των χρηματοδοτήσεων στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ που αποφάσισε ο Τραμπ

Διεθνή / Δικαστήριο ακυρώνει το πάγωμα των χρηματοδοτήσεων στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ που αποφάσισε ο Τραμπ

Στην απόφαση τονίζεται ότι η κυβέρνηση «χρησιμοποίησε τον αντισημιτισμό ως προπέτασμα καπνού για να διεξαγάγει στοχευμένη και με ιδεολογικό κίνητρο επίθεση εναντίον των πλέον έγκριτων πανεπιστημίων της χώρας»
LIFO NEWSROOM
«Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Διεθνή / «Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπερασπίστηκε με σθένος το πανό «Stop Killing Children», παρά τις αντιδράσεις από φιλοϊσραηλινές και φιλοπαλαιστινιακές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Ο Τραμπ ενδέχεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του 1976, ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την κρίση του και οφείλει να το κάνει επίσημα μέσω προεδρικού διατάγματος
LIFO NEWSROOM
Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτοχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Διεθνή / Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Το Elevador da Glória, που συνδέει την πλατεία Restauradores με το Bairro Alto, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα της πορτογαλικής πρωτεύουσας
LIFO NEWSROOM
Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Διεθνή / Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Οι δύο αυταρχικοί ηγέτες μίλησαν για τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, φτάνοντας μάλιστα να αναφερθούν στην πιθανότητα «αθανασίας»
LIFO NEWSROOM