Μέγκαν και Χάρι εγκατέλειψαν τα social media - Δεν αντέχουν το «μίσος» που δέχονται

Μέγκαν και Χάρι εγκατέλειψαν τα social media - Δεν αντέχουν το «μίσος» που δέχονται Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ εγκατέλειψαν τα social media και δεν θα χρησιμοποιούν πλέον πλατφόρμες όπως Twitter ή Facebook.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, που μετρούσαν 10 εκατομμύρια followers στο Instagram πριν παραιτηθούν πέρυσι των βασιλικών καθηκόντων τους και διαγράψουν τότε τον επίσημο λογαριασμό τους, αποφάσισαν να απορρίψουν τα social media ως μέρος του νέου «προοδευτικού ρόλου» τους στην Αμερική. 

Σύμφωνα με πηγή, που επικαλούνται οι Sunday Times, το ζευγάρι «δεν σχεδιάζει» να χρησιμοποιήσει τα social media για το νέο τους φιλανθρωπικό ίδρυμα Archewell Foundation και είναι «αρκετά απίθανο» να επιστρέψουν σε τέτοιες πλατφόρμες, ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι δυο τους φέρεται να έχουν απογοητευτεί από το «μίσος» που έχουν συναντήσει στα disillusioned, ενώ η Μέγκαν Μαρκλ έχει μιλήσει πολλές φορές για την «σχεδόν θανάσιμη» εμπειρία του online trolling.

Πριν τον γάμο με τον Χάρι το 2018, η Μέγκαν είχε έντονη παρουσία στα social media, με 1.9 εκατομμύρια followers στο Instagram, 350.000 στο Twitter και 800.000 στη σελίδα της στο Facebook. Επίσης διέθετε ένα lifestyle μπλογκ, το The Tig, όπου διαφήμιζε τις συνεργασίες της για ρούχα και καλλυντικά, επιχειρήσεις φίλων της, έδινε συμβουλές για ταξίδια και φαγητό και πόσταρε φωτογραφίες και selfies από τις διακοπές της και το σπίτι της στο Τορόντο. 

Το 2016, λίγο μετά την δημοσιοποίηση της σχέσης τους, διέγραψε τα πάντα, φτάνοντας τρία χρόνια μετά, τον Απρίλιο του 2019, να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ όταν ανακοίνωσε επίσημο κοινό λογαριασμό στο Instagram με τον πρίγκιπα Χάρι, συγκεντρώνοντας πάνω από ένα εκατομμύριο followers σε λιγότερο από έξι ώρες. 


Σταμάτησαν να κάνουν αναρτήσεις στο λογαριασμό όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ τούς απαγόρευσε την χρήση του όρου «royal» οπουδήποτε, μετά την παραίτησή τους από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Από τότε που μετακόμισαν στην Αμερική, έχουν αναφερθεί πολλές φορές στα μειονεκτήματα των social media, ενώ η 39χρονη Μέγκαν είχε δηλώσει τον περασμένο Οκτώβριο πως ήταν «το πιο τρολαρισμένο πρόσωπο σε όλο τον κόσμο το 2019». «Η online κακοποίηση που δέχτηκα ενώ ήμουν έγκυος στο γιο μας, Άρτσι, με έκανε να νιώθω απομονωμένη και αχώνευτη», είχε πει τότε στο podcast Teenager Therapy. 

«Το 2019 ήμουν το πιο τρολαρισμένο πρόσωπο σε όλο τον κόσμο, μεταξύ ανδρών και γυναικών. Για οχτώ μήνες δεν εμφανιζόμουν καν, ήμουν σε άδεια μητρότητας με το μωρό. Αλλά αυτά που κατασκεύασαν και έβγαλαν ήταν στα όρια αυτού που μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος. Ήταν τόσο μεγάλο που δεν μπορεί καν να φανταστεί κάποιος πώς είναι», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων. 

Στις αρχές του 2019, ενώ το ζευγάρι μοιραζόταν ακόμη τους λογαριασμούς του Kensington Palace στα social media με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον, αποκαλύφθηκε πως η Μέγκαν είχε βομβαρδιστεί στο Twitter με περισσότερα από 5.000 μηνύματα μίσους και ρατσισμού, σε δυο μήνες. Σε αυτά δεχόταν ακόμη και απειλές για τη ζωή της, ενώ την κατηγορούσαν επίσης πως προσποιείται ότι είναι έγκυος.

Η κακοποίηση των Μέγκαν Μαρκλ αλλά και Κέιτ Μίντλετον ώθησαν το Παλάτι του Μπάκιγχαμ να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση με οδηγίες προς όσους ασχολούνται με social media και μια προειδοποίηση πως οποιοδήποτε ανάρμοστο περιεχόμενο θα καταγγέλλεται στην αστυνομία. 

Αντί να χρησιμοποιούν πλέον τα social media, ο Χάρι με τη Μέγκαν θα επικεντρωθούν ακόμη περισσότερο στην προώθηση του έργου τους μέσα από online βίντεο, τηλεοπτικές εμφανίσεις και επιλεγμένες δημοσιεύσεις στο σάιτ του Archewell, που «βγήκε στον αέρα» την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ενώ μόλις ηρεμήσει η πανδημία του κορωνοϊού σκοπεύουν να κάνουν περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις. 

Με πληροφορίες από The Sunday Times

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σινεμά στην Ελλάδα – Ορατότης Μηδέν»: Επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα εκπέμπουν SOS

Πολιτισμός / «Σινεμά στην Ελλάδα – Ορατότης Μηδέν»: Επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα εκπέμπουν SOS

1896 επαγγελματίες του οπτικοακουστικού τομέα στην Ελλάδα υπογράφουν ανοιχτή επιστολή ζητώντας την άμεση επίλυση των σημαντικών προβλημάτων που έχουν προκύψει για την επιβίωσή τους.
LIFO NEWSROOM
H Άνα ντε Άρμας, ο Νίκολας Κέιτζ και ένας πιγκουίνος από αύριο στις αίθουσες

Πολιτισμός / H Άνα ντε Άρμας, ο Νίκολας Κέιτζ και ένας πιγκουίνος από αύριο στις αίθουσες

8 κυκλοφορίες προστίθενται στο πρόγραμμα των κινηματογράφων, ανάμεσά τους το spin-off του Τζον Γουίκ, μια ακόμα tour de force εμφάνιση του Νίκολας Κέιτζ και ένα crowdpleaser με τον Στιβ Κούγκαν που δύσκολα θα αφήσει μάτι στεγνό.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Ντάνι Μπόιλ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του Κίλιαν Μέρφι στο σίκουελ «28 Years Later»

Πολιτισμός / Ο Ντάνι Μπόιλ επιβεβαιώνει τη συμμετοχή του Κίλιαν Μέρφι στο σίκουελ «28 Years Later»

Η αρχική ταινία 28 Days Later, με πρωταγωνιστή τον Μέρφι, θεωρείται σταθμός στον σύγχρονο κινηματογράφο τρόμου, τόσο για την αισθητική της όσο και για την ανατροπή της παραδοσιακής εικόνας του ζόμπι
LIFO NEWSROOM
Εικονγραφημένο προφυλακτικό 200 ετών εκτίθεται στο Rijksmuseum

Πολιτισμός / Μουσείο θα εκθέσει προφυλακτικό 200 ετών, πιθανότατα φτιαγμένο από έντερο προβάτου

Φτιάχτηκε από σκωληκοειδή απόφυση προβάτου και αναπαριστά μια ημίγυμνη καλόγρια με τρεις άνδρες - Πιστεύεται, ότι ανήκει σε αριστοκρατικό οίκο ανοχής του Παρισιού γύρω στο 1830
LIFO NEWSROOM