ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Πάπας Φραγκίσκος θυμάται τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον «ποιητή του ποδοσφαίρου»

Ο Πάπας Φραγκίσκος θυμάται τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον «ποιητή του ποδοσφαίρου» Facebook Twitter
Ο Πάπας Φραγκίσκος θυμάται τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον «ποιητή του ποδοσφαίρου» (EPA)
0

Ο Πάπας Φραγκίσκος θυμάται τον θρύλο του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα με αγάπη και τον μνημονεύει στις προσευχές του, είπε το Βατικανό, κατονομάζοντας τον θρύλο ως «ποιητή του ποδοσφαίρου».

Ο Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε σήμερα το απόγευμα, στο σπίτι του στην Αργεντινή μετά από καρδιακή προσβολή, συναντήθηκε με τον Πάπα αρκετές φορές στο Βατικανό, αφού ο Φραγκίσκος εξελέγη το 2013 ως ο πρώτος Πάπας της Λατινικής Αμερικής.

«Ο Πάπας ενημερώθηκε για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, θυμάται τις στιγμές που τον συνάντησε τα τελευταία χρόνια με στοργή και τον μνημονεύει στις προσευχές του, όπως έκανε τις τελευταίες ημέρες όταν ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι εξάλλου, οπαδός της ποδοσφαιρικής ομάδας του Μπουένος Άιρες, San Lorenzo.

Το επίσημο σάιτ των Ειδήσεων του Βατικανού έγραψε για τον θάνατο του Μαραντόνα στην πρώτη του σελίδα με έναν τίτλο που τον αποκαλούσε «ποιητή του ποδοσφαίρου».

Μιλάει για «έναν εξαιρετικό παίκτη αλλά και έναν εύθραυστο άνθρωπο», κάνοντας μία αναφορά στη μάχη του με τα ναρκωτικά.

Ο Μαραντόνα ταξίδεψε στη Ρώμη αρκετές φορές για να συμμετάσχει σε φιλανθρωπικά παιχνίδια με τίτλο «Matches for Peace», του οποίου τα έσοδα πήγαν σε μια φιλανθρωπική οργάνωση του Πάπα για την εκπαίδευση στις αναπτυσσόμενες χώρες και για τα θύματα του σεισμού του 2106 στην κεντρική Ιταλία.

Σε μία από αυτές τις φορές, ο Μαραντόνα έδωσε στον Πάπα μια υπογεγραμμένη φανέλα με αφιέρωση που έγραφε στα Ισπανικά: «Στον Πάπα Φραγκίσκο, με όλη μου την αγάπη για ειρήνη στον κόσμο».

«Νομίζω ότι όλοι αισθανόμαστε κάτι στην καρδιά μας όταν βλέπουμε πολέμους, όταν βλέπουμε τους νεκρούς. Νομίζω ότι αυτός ο αγώνας θα καθησυχάσει την ιδέα ότι εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν κάνουμε τίποτα για την ειρήνη. Μια μπάλα ποδοσφαίρου αξίζει περισσότερα από 100 όπλα» είχε πει στο ραδιόφωνο του Βατικανού κάποια στιγμή ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Διεθνή / Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιο για τον κορωνοϊό μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Ομαδική αγωγή από 51 οικογένειες έχει κατατεθεί στη Βρετανία κατά του φαρμακευτικού κολοσσού - Οι αποζημιώσεις συνολικά υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα άτομα LGBTQ+

Διεθνή / Η κυβέρνηση Μπάιντεν επαναφέρει την προστασία της υγειονομικής περίθαλψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα

Όταν ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, κατέστησε σαφές ότι θα εργαστεί όχι μόνο για να αντιστρέψει τη ζημιά που έκανε ο Τραμπ στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, αλλά και για να τα προωθήσει ακόμη περισσότερο.
NEWSROOM