The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Το Blind Negroni με έξτρα συστατικά στη βασική συνταγή με τζιν, βερμούτ και Campari, το θυμάρι και τη φράουλα, διατηρούσε την πικράδα του, αλλά ήταν σαφέστατα πιο αρωματικό και πιο ελληνικό. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Θεωρείται για πολλούς ένα hipster στέκι, κάτι που δεν καταλαβαίνω και μάλλον δεν θα καταλάβεις και εσύ, αφού συγκεντρώνει κόσμο με διαφορετικά στυλ και διαθέσεις, και ίσως εκεί να βρίσκεται η επιτυχία του.


Δίπλα στο γνωστό μπαρμπέρικο The Blind Dandies, δημιουργημένο από την ίδια ομάδα, το νέο καφέ του Χαλανδρίου δεν ακολουθεί το ύφος των μαγαζιών γύρω του και έτσι διαφοροποιείται ευχάριστα. Η διακόσμηση σε σκανδιναβικό ύφος και οι ρετρό λεπτομέρειες με τη συμμετοχή των πράσινων φυτών είναι, αδιαμφισβήτητα, ένας έξυπνος τρόπος για να δημιουργήσει κάποιος ένα μαγαζί που επιτρέπει στους καλεσμένους του να αναπνέουν ελεύθερα και να χαλαρώνουν.


Αφορμή για την επίσκεψή μου ήταν τα νέα aperitivi που πρόσθεσε στον κατάλογο ο Αλέξανδρος Steptensko, ο οποίος έχει αφομοιωθεί στην ομάδα εδώ και καιρό, προσφέροντας ακόμα περισσότερους λόγους για να ανανεώνεις με συνέπεια τις επισκέψεις σου στο Blind Spot. Εννοείται πως δεν θα μπορούσα να περιοριστώ μόνο στη δοκιμή των κοκτέιλ, όταν ξέρω πως μέσα στην ανοιχτή κουζίνα βρίσκεται ο Χρήστος Τσουφλάς με ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις.

Το καλύτερο που συμβαίνει στο Blind Spot είναι η συνολική διάθεση για αυτοσχεδιασμό και δημιουργία στο μενού.


Έτσι, ενώ περίμενα τον Αλέξανδρο να ετοιμάσει το πειραγμένο του negroni, μπόρεσα να απολαύσω ένα Salmon Bae με λευκό μπέγκελ, εξαιρετικό μαριναρισμένο σολομό, γουακαμόλε και φινόκιο. Αν το σκεφτείς, αυτό που μόλις περιέγραψα είναι η συντομογραφία ενός πλήρους πρωινού ή ενός δεκατιανού που θέλεις να σε κρατήσει μέχρι το απόγευμα και αποτυπώνει με ακρίβεια την διάθεση του Blind Spot για γεύσεις που κάνουν focus στην υγεία, την ενέργεια και την ευεξία.

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Το Blind Spot έχει διακόσμηση σε σκανδιναβικό ύφος και οι ρετρό λεπτομέρειες με τη συμμετοχή των πράσινων φυτών επιτρέπουν στους καλεσμένους να χαλαρώνουν. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Κάπου εδώ εμφανίστηκε μπροστά μου το Blind Negroni που ανυπομονούσα να δοκιμάσω, ως λάτρης του συγκεκριμένου κοκτέιλ. Με έξτρα συστατικά στη βασική συνταγή με τζιν, βερμούτ και Campari, το θυμάρι και τη φράουλα, το συγκεκριμένο negroni διατηρούσε την πικράδα του, αλλά ήταν σαφέστατα πιο αρωματικό και πιο ελληνικό.


Βέβαια, ως ανατροπή, ένα άλλο κοκτέιλ κέρδισε τις εντυπώσεις μου και αυτό ήταν το Blind Star με βάση τη βότκα και διανθισμένο με passion fruit, σπιτική anglaise, σορμπέ λεμόνι και Aperol. Η εξαιρετική ισορροπία στα συστατικά και η όξινη φρεσκάδα που άφηνε στο στόμα με έκαναν να το κατατάξω στη Νο1 θέση ανάμεσα στα τέσσερα που έφτασαν στο τραπέζι.


Και επειδή τα aperitivi έχουν δημιουργηθεί για να ανοίγουν την όρεξη, η σαλάτα Japan Pop με noodles φαγόπυρο, σέλερι, αγγούρι και έναν ζουμερό, τέλεια μαριναρισμένο σολομό, ήταν ό,τι έπρεπε για να μπορέσω να συνεχίσω τη δοκιμή τους με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση.

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Ο Αλέξανδρος Steptensko πρόσθεσε νέα aperitivi στον κατάλογο. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Ο Χρήστος Τσουφλάς βρίσκεται στην ανοιχτή κουζίνα με ενδιαφέρουσες, γαστρονομικές προτάσεις. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO


Συνέχισα, λοιπόν, με το Aperol Sour που είναι ελαφρώς φθινοπωρινό, με Aperol, μανταρίνι, elderflower και λεμόνι και για το τέλος άφησα το διαχρονικής αξίας Gin n Tonic με Bulldog gin, elderflower tonic, κάρδαμο και φύλλα kafir lime που είναι μια από τις καλύτερες εκδοχές ενός κλασικού κοκτέιλ που έχω δοκιμάσει ποτέ.


Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω πως το καλύτερο που συμβαίνει στο Blind Spot είναι η συνολική διάθεση για αυτοσχεδιασμό και δημιουργία στο μενού. Αν ρωτήσεις τόσο τον Αλέξανδρο Steptensko όσο και τον Χρήστο Τσουφλά ποιες γεύσεις έχουν στα σκαριά και τι θα προσφέρουν στο νέο μενού, δεν έχουν μια ακριβή απάντηση.


Το μόνο σίγουρο που μπορούνε να πουν, πέρα από τα aperitivi, είναι τα δύο νέα πιάτα που πρόκειται και να γίνουν τα επόμενα best sellers του μαγαζιού. Το πρώτο είναι η κινόα με γαρίδες και πουρέ φινόκιο και το δεύτερο, οι κροκέτες πάπιας με σάλτσα κόκκινων σταφυλιών.


Επειδή το healthy μπορεί να είναι και απίστευτα γκουρμέ και το μίνιμαλ μπορεί να έχει μοναδική και ιντριγκαδόρικη γεύση, το Blind Spot είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τις εκπλήξεις. Well done, παιδιά.

The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Σαλάτα Japan Pop με noodles φαγόπυρο, σέλερι, αγγούρι και μαριναρισμένο σολομό. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Aperol Sour που είναι ελαφρώς φθινοπωρινό, με Aperol, μανταρίνι, elderflower και λεμόνι. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Gin n Tonic με Bulldog gin, elderflower tonic, κάρδαμο και φύλλα kafir lime. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
The Blind Spot: Δοκιμάσαμε τα νέα aperitivi του καταλόγου Facebook Twitter
Το Blind Star με βάση τη βότκα και διανθισμένο με passion fruit, σπιτική anglaise, σορμπέ λεμόνι και Aperol.. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

The Blind Spot, Αγίας Παρασκευής 29, Χαλάνδρι, Τηλέφωνο: 21 1118 7135, Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Proveleggios: Το κερδισμένο στοίχημα του Σωτήρη Κοντιζά

Γεύση / Proveleggios: Το κερδισμένο στοίχημα του Σωτήρη Κοντιζά

Ο πεζόδρομος της Παραμυθίας, εκεί όπου το υπέροχο κτίριο του Αριστομένη Προβελέγγιου στέγαζε μέχρι πριν από μερικούς μήνες μια αποθήκη παιχνιδιών, είναι πλέον συνεχώς γεμάτος με κόσμο που έρχεται να δοκιμάσει το «όχι-εστιατόριο» του Σωτήρη Κοντιζά.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ