Κυκλώνας «Ιανός»: Δεύτερος νεκρός από την κακοκαιρία στην Καρδίτσα

Κυκλώνας «Ιανός»: Δεύτερος νεκρός από την κακοκαιρία στην Καρδίτσα Facebook Twitter
Δεύτερος νεκρός από την κακοκαιρία Ιανός (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Δεύτερος θάνατος από την κακοκαιρία «Ιανός» καθώς πριν από λίγο εντοπίστηκε νεκρός ο ένας εκ των δύο αγνοουμένων στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ένας άνδρας, ο οποίος αγνοείτο είναι το δεύτερο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για τον 64χρονο κτηνοτρόφο από το χωριό Μαγουλίτσα, τον οποίο αναζητούσαν οι αρχές από χθες το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται, ότι μία ηλικιωμένη γυναίκα, που εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στο χωριό Βασιλί Φαρσάλων από ομάδα διάσωσης, ήταν το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας «Ιανός».

Την ίδια ώρα, παραμένει ακόμα αγνοούμενη μία γυναίκα 40 ετών επίσης στην περιοχή της Καρδίτσας και συγκεκριμένα στο Μουζάκι.

Η γυναίκα φέρεται να μην ακολούθησε τις συστάσεις των αρμοδίων, και πέρασε από υπερχειλισμένη περιοχή με το αυτοκίνητό της.

Προβλήματα και σε άλλες περιοχές

 

Υπόγεια έχουν πλημμυρίσει και στα Λουτρά της Ωραίς Ελένης ενώ σημαντικά προβλήματα εντοπίζονται και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, σύμφωνα με το korinthostv.gr.

 

Κλειστός είναι αυτήν την ώρα ο δρόμος Ισθμού – Επιδαύρου, λόγω της νεροποντής, που έπληξε την περιοχή.

 

Ενδεικτικό, της έντασης της κακοκαιρίας είναι οι αριθμοί που έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική με εκατοντάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς.

«Λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από τις νυχτερινές ώρες της 17 Σεπτεμβρίου 2020, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 2450 κλήσεις619 απεγκλωβισμοί από τον κυκλώνα -2.450 κλήσεις για βοήθεια, κυρίως: στο νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία και αρκετές από αυτές είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 619 απεγκλωβισμοί – διασώσεις μέχρι τώρα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική.

Ειδικότερα:

- Στο νότιο Ιόνιο (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 750 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 198 κοπές δέντρων, και 35 αφαιρέσεις αντικειμένων.

- Στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 63 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 24 αντλήσεις και 39 κοπές δέντρων.

- Στην Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Λειανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 230 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 76 διασώσεις, 91 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων.
- Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσο και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 630 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 450 διασώσεις, 120 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

- Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης τριών (3) ατόμων στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου όπου είχαν εγκλωβιστεί σε ορμητικό χείμαρρο. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό διάσωσης ορμητικών νερών, 1 ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και 1 διασωστική λέμβος και

- Απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία (1) ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα

Θεσσαλίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Ελλάδα / Ελευθερία του Τύπου: Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση στην Ελλάδα

Το Στέιτ Ντιπάρτμπεντ συντάσσει ξεχωριστή σχετική έκθεση «για όλα τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών και για όλες τις χώρες που λαμβάνουν βοήθεια, σύμφωνα με τον Νόμο περί Εξωτερικής Βοήθειας του 1961 και τον Νόμο περί Εμπορίου του 1974»
LIFO NEWSROOM
Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

Ελλάδα / Φωτιές στη Χίο: Το 22% του νησιού έχει καεί από το 2016 – Ρεκόρ καταστροφών το 2025

H Ελλάδα καταγράφει ήδη πάνω από 454.000 στρέμματα καμένα έως τις 19 Αυγούστου, γεγονός που κατατάσσει το 2025 ως την πέμπτη χειρότερη χρονιά των τελευταίων 20 ετών, επισημαίνει ο Κώστας Λαγουβάρδος
LIFO NEWSROOM