Κακοκαιρία «Ιανός»: Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία

Κακοκαιρία «Ιανός»: Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία Facebook Twitter
0

Δύο νεκροί και μία αγνοούμενη είναι ο νεότερος απολογισμός από το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανός» στην Ελλάδα.

Το πρωί έγινε γνωστό πως μία ηλικιωμένη γυναίκα από το χωριό Βασιλικί Φαρσάλων, εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της από σωστικό συνεργείο. Λίγο μετά τις δέκα, νεκρός βρέθηκε και ο ένας εκ των δύο αγνοουμένων στην Καρδίτσα.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ένας άνδρας είναι το δεύτερο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κατά πληροφορίες πρόκειται για τον κτηνοτρόφο που είχε εξαφανιστεί από το χωριό Μαγουλίτσα ενώ αγνοούμενη παραμένει μία γυναίκα 40 ετών στο Μουζάκι. 

Η γυναίκα φέρεται να μην ακολούθησε τις συστάσεις των αρμοδίων, και πέρασε από υπερχειλισμένη περιοχή με το αυτοκίνητό της. Οι έρευνες συνεχίζονται. Ο Δήμαρχος Μουζακίου επισήμανε ότι έχουν εκκενωθεί οικισμοί, καθώς τα ορμητικά νερά στην περιοχή έχουν καταστρέψει γέφυρες και άλλες υποδομές.

  

Σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες, οι κάτοικοι του χωριού Βασιλικί στα Φάρσαλα, για να γλιτώσουν από τον όγκο του νερού, που έπεσε στην περιοχή, κατέφυγαν στην εκκλησία, για να βρουν καταφύγιο.

 

Τουλάχιστον 30 πολίτες διαφόρων ηλικιών έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από χωριά , ενώ πολλά περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν μέσα στην πόλη των Τρικάλων, μετά το σπάσιμο φραγμάτων που κρατούσαν τα νερά των ποταμών, όπως είπε το πρωί στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Τρικάλων.

Τα προβλήματα όμως δεν περιορίζονται εκεί, καθώς ολόκληρος ο Δήμος Αργιθέας είναι χωρίς ρεύμα, ενώ σε κάποιους οικισμούς υπάρχει και πρόβλημα υδροδότησης. Νωρίτερα, εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας, κατέρρευσε η γέφυρα «Μπαλάνου» στο Μουζάκι.

Στην περιοχή έχουν υπερχειλίσει χείμαρροι και ο ποταμός Καλέντζης, με αποτέλεσμα να σπάσουν ακόμη και γέφυρες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι κατά τόπους Υπηρεσίες στη Θεσσαλία Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσσο και Σοφάδες) έχουν δεχθεί 630 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 450 διασώσεις, 120 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

Κακοκαιρία «Ιανός»: Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία Facebook Twitter
ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΙΑΝΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΑΜΙΣΟΥ

Εκκενώσεις οικισμών

 

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε εκκένωση στον οικισμό Ρομά Μαύρικα. Όπως είπε, έχουν μεταφερθεί μέχρι στιγμής 200 άτομα, ενώ απομένουν ακόμη 100 τα οποία μεταφέρονται με βάρκες. Παράλληλα, εγκλωβισμένα βρίσκονται επτά άτομα στην Ανατολική Αργιθέα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι ενέργειες της Πυροσβεστικής για την εκκένωση του χωριού Κρανιά του Δήμου Μουζακίου.

Την ίδια ώρα έκκληση μέσω της ΕΡΤ έκανε πριν από λίγο ο Δήμαρχος Παλαμά, για εκκένωση των οικισμών της Λεύκης και των Ορφανών.

Πλημμύρισε η Καρδίτσα

 

Πλημμυρισμένοι είναι δρόμοι και στην πόλη της Καρδίτσας, όπου τα ξημερώματα έσπασε σε δύο σημεία το ανάχωμα στον ποταμό Καράμπαλη.

Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έχει πλημμυρίσει, φτάνοντας σε ορισμένα σημεία το μισό μέτρο, ενώ πλημμυρισμένα είναι καταστήματα και υπόγειες κατοικίες, όπως αναφέρει το karditsalive.net.

Καρδίτσα τώρα...έσπασε ανάχωμα σε κοντινό ποταμό σε δύο σημεία και η πόλη κυριολεκτικά αρχίζει να ''μπάζει'' νερά από...

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ