Αυτοκτόνησε η Ντέζι Κόλμαν που κατήγγειλε βιασμό από συμμαθητή στα 14 - Είχε γίνει ντοκιμαντέρ στο Netflix

Αυτοκτόνησε η Ντέζι Κόλμαν που κατήγγειλε βιασμό από συμμαθητή στα 14 - Είχε γίνει ντοκιμαντέρ στο Netflix Facebook Twitter
0

Αυτοκτόνησε σε ηλικία 23 ετών η Ντέζι Κόλμαν, οι ισχυρισμοί της οποίας περί σεξουαλικής επίθεσης και επακόλουθης παρενόχλησης καταγράφηκαν σε ντοκιμαντέρ του Netflix, όπως επιβεβαίωσε η μητέρα της στο Facebook.

«Ήταν η καλύτερη φίλη μου και (μια) καταπληκτική κόρη», έγραψε η Μελίντα Κόλμαν. «Νομίζω πως έπρεπε να το κάνει να φανεί ότι μπορώ να ζήσω χωρίς εκείνη. Δεν μπορώ. Μακάρι να μπορούσα να την είχα απαλλάξει από τον πόνο!».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A Queen with a Queen 💜#fordaisy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SafeBAE (@safe_bae) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

In her element, tattooing survivors. #fordaisy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SafeBAE (@safe_bae) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#fordaisy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SafeBAE (@safe_bae) στις


Ο θάνατος της Κόλμαν έρχεται οκτώ χρόνια μετά τις κατηγορίες της εναντίον ενός συμμαθητή της στο γυμνάσιο περί σεξουαλικής επίθεσης, όταν ήταν 14 ετών, στην πόλη της Maryville, στο Μιζούρι. 

Ο μαθητής, Μάθιου Μπάρνετ, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση. Δυο μήνες αργότερα οι κατηγορίες αποσύρθηκαν λόγω ελλιπών στοιχείων, σύμφωνα με την τοπική εισαγγελία. Ο δικηγόρος του μαθητή είπε πως ο πελάτης του συνεργάστηκε με τις αρχές και υποστήριξε πως το σεξ ήταν συναινετικό. 

Ο Μπαρνέτ δήλωσε ένοχος στο πλημμέλημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και καταδικάστηκε σε δυο χρόνια με αναστολή. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#fordaisy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SafeBAE (@safe_bae) στις


Μετά από αυτό, η μητέρα της Κόλμαν είπε πως η οικογένεια δέχθηκε απειλές και πως την απέλυσαν από την δουλειά της ως κτηνίατρος σε μια κλινική. 

Τον Απρίλιο του 213, το σπίτι τους στο Maryville -που ήταν άδειο και προς πώληση, κάηκε. Η πυροσβεστική ανέφερε πως «λόγω της μη ασφαλούς φύσης στης κατασκευής, δεν μπορούσε να διεξαχθεί έρευνα και πως η αιτία της πυρκαγιάς καταχωρήθηκε ως απροσδιόριστη».

Ο τρόπος που τα μέσα ενημέρωσης κάλυψαν το θέμα σε συνδυασμό με ένα κάλεσμα των Anonymous πυροδότησαν οργή και διαμαρτυρίες, με τον κόσμο να απαιτεί «Δικαιοσύνη για την Ντέζι» το 2013. 

Αυτοκτόνησε η Ντέζι Κόλμαν που κατήγγειλε βιασμό από συμμαθητή στα 14 - Είχε γίνει ντοκιμαντέρ στο Netflix Facebook Twitter
Αυτοκτόνησε η Ντέζι Κόλμαν που κατήγγειλε βιασμό από συμμαθητή στα 14 - Είχε γίνει ντοκιμαντέρ στο Netflix Facebook Twitter
Αυτοκτόνησε η Ντέζι Κόλμαν που κατήγγειλε βιασμό από συμμαθητή στα 14 - Είχε γίνει ντοκιμαντέρ στο Netflix Facebook Twitter

Η Κόλμαν είχε εμφανιστεί το 2016 στο ντοκιμαντέρ «Audrie and Daisy» του Netflix, που εστίαζε στην φερόμενη επίθεση, το επακόλουθο τραύμα και τις online απειλές εναντίον της οικογένειας. Το ντοκιμαντέρ παρουσίασε επίσης την ιστορία της Όντρι Ποτ, μιας 15χρονης που φέρεται να έπεσε θύμα βιασμού σε ένα πάρτι σε σπίτι και μετά αυτοκτόνησε λίγες ημέρες αργότερα. 

Το «Audrie and Daisy» κέρδισε βραβείο Peabody ως «ένα ειλικρινές, σπαρακτικό και διαχρονικό παραμύθι σεξουαλικής επίθεσης και social media, και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις ζωές των νέων».

 

Η SafeBAE, μια οργάνωση που συνίδρυσε η Κόλμαν με σκοπό τον τερματισμό των σεξουαλικών επιθέσεων μεταξύ μαθητών, δήλωσε θλιμμένη αλλά και σοκαρισμένη με την απώλεια. 

«Όλοι οι υποστηρικτές μας γνωρίζουν πως η Ντέζι πάλευε για πολλά χρόνια να γιατρευτεί από την επίθεση και να εμποδίσει μελλοντική βία μεταξύ εφήβων. Ήταν η αδερφή μας σε αυτό το έργο και σε μεγάλο βαθμό η κινητήριος δύναμη πίσω του», ανέφερε η οργάνωση στο Twitter. 

«Είχε να διαχειριστεί πολλούς δαίμονες και τους αντιμετώπιζε και τους ξεπερνούσε όλους, αλλά όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, η επούλωση δεν είναι εύκολο μονοπάτι. Πάλεψε για περισσότερο καιρό και πολύ πιο σκληρά από ό,τι θα μάθουμε ποτέ». 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

May all your dreams live on forever #ForDaisy ••• @savingdaisyfilm @ellafairon @torreydevitto @lmi.productions

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SafeBAE (@safe_bae) στις

Με πληροφορίες από CNN

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM
Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Πολιτισμός / Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η εξέλιξη της τέχνης από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ ξεδιπλώνεται μέσα από έργα 45 κορυφαίων δημιουργών της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συνθέτοντας ένα μοναδικό και συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM
Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM