Κορωνοϊός: Πάνω από 52.000 κρούσματα σε μια μέρα στην Ινδία - Για πρώτη φορά

Κορωνοϊός: Πάνω από 52.000 κρούσματα σε μια μέρα στην Ινδία - Για πρώτη φορά Facebook Twitter
Οι νεκροί του κορωνοϊού στην Ινδία πλησιάζουν τις 35.000 - ΕΡΑ
0

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα πάνω από 52.000 νέα ημερήσια κρούσματα για πρώτη φορά, λόγω της αύξησης των μολύνσεων στις μη αστικές περιοχές σε μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση χαλαρώνει περαιτέρω τους περιορισμούς στις μετακινήσεις και το εμπόριο.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 52.123 νέα κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ομοσπονδιακών αρχών υγείας, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φθάνει σχεδόν το 1,6 εκατομμύριο.

Το ίδιο διάστημα, 775 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του κορωνοϊού, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να πλησιάζει τους 35.000 –που αν και είναι χαμηλός συγκριτικά με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, δεν εμφανίζει ιδιαίτερες τάσεις επιβράδυνσης.

Ενώ οι μεγάλες πόλεις, όπως το Νέο Δελχί και το Μουμπάι, καταγράφουν επιβράδυνση στον αριθμό των κρουσμάτων, τα περιστατικά στις αγροτικές περιοχές συνεχίζουν να αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στους ειδικούς που φοβούνται ότι το αδύναμο υγειονομικό σύστημα δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει.

Η Ινδία έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Έχει περίπου 20 φορές μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων από την Κίνα, η οποία έχει ανάλογο μέγεθος πληθυσμού και η όποια είναι η χώρα όπου καταγράφηκε για πρώτη φορά ο ιός στα τέλη του περασμένου έτους.

Την ίδια ώρα, το Νέο Δελχί ανακοίνωσε την τρίτη φάση χαλάρωσης των περιορισμών που επιβλήθηκαν προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού. Από την 1η Αυγούστου αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, ενώ θα επιτραπεί η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων. Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία, κινηματογράφοι και μπαρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ ΔΑΝΙΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Τα σενάρια που εξετάζει ο Τραμπ και τα εμπόδια

Το Associated Press επιχειρεί να χαρτογραφήσει τα ρεαλιστικά μονοπάτια, από μια αναθεώρηση των αμυντικών ρυθμίσεων μέχρι μια κίνηση που θα άνοιγε κρίση στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας τι στέκεται νομικά, πολιτικά και πρακτικά
THE LIFO TEAM
Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM