LIVE!

Μεταμόσχευση ήπατος θα χρειαστεί ο μαθητής που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Μεταμόσχευση ήπατος θα χρειαστεί ο μαθητής που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Αναγκαία κρίθηκε η μεταμόσχευση ήπατος για τον μαθητή γυμνασίου από τη Φλώρινα, που έπαθε οξεία δηλητηρίαση από άγρια μανιτάρια.

Ο μαθητής από το Βαρικό Φλώρινας έφαγε άγρια μανιτάρια την περασμένη Παρασκευή. Αρχικά μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και από εκεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ στη συνέχεια με ειδική πτήση μεταφέρθηκε στο Μόναχο, όπου ζει η μητέρα του.

Οι γιατροί στη Γερμανία έκριναν ότι είναι απαραίτητη η μεταμόσχευση ήπατος. Η κατάσταση του μαθητή είναι σταθερή, ενώ πλέον η αγωνία της οικογένειάς του είναι να βρεθεί ο συμβατός δότης.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο πρόεδρος του συλλόγου μανιταρόφιλων Ελλάδας, Γιώργος Κωνσταντινίδης, επεσήμανε ότι η περιοχή της Φλώρινας είναι ιδανική για την ανάπτυξη πολλών ειδών μανιταριών, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, όμως, ορισμένα από αυτά είναι δηλητηριώδη. Είναι προτιμότερο να πετάξουμε τα μανιτάρια που έχουμε μαζέψει αν δεν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι είναι βρώσιμα, υπογράμμισε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

 

 

Ελλάδα
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΓΔΑ ΦΥΣΣΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΝΟΧΟΙ

Ελλάδα / Μάγδα Φύσσα για απόφαση Εφετείου για Χρυσή Αυγή: «Σήμερα δικαιώνονται όλα τα θύματα του φασισμού»

«Δεν θέλω να τους ξαναδώ ποτέ στη ζωή μου» - Το πρώτο σχόλιο της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα μετά την απόφαση για την ενοχή των 42 της εγκληματικής οργάνωσης, «Χρυσή Αυγή»
THE LIFO TEAM