ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και προκλήσεις στο μνημόσυνο του Κατσίφα στους Βουλιαράτες

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και προκλήσεις στο μνημόσυνο του Κατσίφα στους Βουλιαράτες Facebook Twitter
0

Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας των αλβανικών αρχών θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο του Κωσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες.


Το μνημόσυνο του ομογενούς που έπεσε νεκρός από αλβανικά πυρά θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.


Την Παρασκευή οι αλβανικές αρχές παρεμπόδισαν ακόμη και συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα να περάσουν τα σύνορα, προκειμένου να μην παρευρεθούν στο μνημόσυνο.


Επίσης, δημοσιογράφοι έπρεπε να περιμένουν έως και δύο ώρες στα σύνορα για να ελεγχθούν τα στοιχεία τους ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, χρειάστηκε η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου από τη Μόσχα.


Στο μεταξύ, την ώρα του μνημόσυνου, Αλβανοί εθνικιστές διοργανώνουν αντισυγκέντρωση με σύνθημα «να σώσουμε την Αλβανία».

Η Ένωση Χειμαρριωτών καταγγέλλει:

«Αποφασισμένη να προχωρήσει σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη δύναμης φαίνεται πως είναι η αλβανική πολιτεία. Από το απόγευμα ξεκίνησαν τα προβλήματα γιαΕλλαδίτες και Βορειοηπειρώτες που μεταβαίνουν στους Βουλιαράτες για το σαρανταήμερο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η αρχή έγινε με κάποιους Ελλαδίτες ανάμεσά τους και τον δημοσιογράφο Π. Σαββίδη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα.


Στην συνέχεια όμως, οι αλβανικές αρχές προχώρησαν σε μια χωρίς προηγούμενο στα διεθνή χρονικά κίνηση. Απαγορεύουν την είσοδο στην χώρα σε Αλβανούς πολίτες. Οι αρχές απαντούν στις ερωτήσεις των πολιτών λέγοντας πως δεν έχουν υποχρέωση να παρέχουν εξηγήσεις. Απειλούν δε όσους δεν συμμορφώνονται με σύλληψη.

Μεταξύ των ανθρώπων που αναγκάστηκαν να επιστρέψουν είναι συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα ενώ μέχρι στιγμής, πληροφορίες αναφέρουν πως αρνούνται την είσοδο σε μία από τις αδερφές του.

Μετά από πολύωρη κράτηση στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, ο πρόεδρος του συλλόγου των Βουλιαρατινών στην Αθήνα, οδηγήθηκε στο ΑΤ Αργυροκάστρου όπου κρατείται χωρίς καμία δικαιολογία.


Δύο ακόμη Βορειοηπειρώτες κρατούνται στο ΑΤ Αγίων Σαράντα.

Προβλήματα αντιμετώπισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος στον οποίο οι συνοριακές αρχές αρχικά αρνήθηκαν την διάβαση αλλά μετά από δίωρες διαπραγματεύσεις του επετράπει η είσοδος στη χώρα»

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ