Επίθεση κατά του ειδικού εισαγγελέα εξαπέλυσε ο Τραμπ

Επίθεση κατά του ειδικού εισαγγελέα εξαπέλυσε ο Τραμπ Facebook Twitter
EPA
0

Επίθεση μέσω Twitter εξαπέλυσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ με αφορμή την έρευνα για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με ομοβροντία μηνυμάτων στο Twitter, επιτέθηκε ξανά με δριμύτητα στον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ και την έρευνα που διεξάγει για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, λίγες ώρες πριν δημοσιοποιηθούν νεώτερα στοιχεία για τις έρευνες αυτές.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε εξάλλου τον διορισμό του Ουίλιαμ Μπαρ –πρώην υπουργού Δικαιοσύνης επί Τζορτζ Μπους του νεώτερου– στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς. Ο τελευταίο απολύθηκε τον περασμένο μήνα, μετά από πολύμηνη αντιπαράθεση με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Στα πρώτα μηνύματά του, που αναρτήθηκαν λίγα λεπτά μετά τις 6 το πρωί, τοπική ώρα, ο Τραμπ έκανε και πάλι λόγο για τις "πολυάριθμες συγκρούσεις συμφερόντων" του εισαγγελέα Μάλερ. Τα έβαλε επίσης με όλους τους συνήθεις στόχους του: τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ –τον οποίο απέλυσε τον Μάιο του 2017– με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ροντ Ροζενστάιν και με το προεκλογικό επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον.

Ο ειδικός εισαγγελέας και πρώην διευθυντής του FBI πρόκειται να ανακοινώσει αργότερα σήμερα νεώτερα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνά του, κυρίως σε ό,τι αφορά το κατά πόσο συνεργάστηκε με την ομάδα του ο Μάικλ Κόεν, ο πρώην δικηγόρος και έμπιστος του Τραμπ. Πρόσφατα ο Κόεν παραδέχτηκε ότι είπε ψέμματα στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο για τις επαφές του με Ρώσους σχετικά με ένα κατασκευαστικό σχέδιο του Ντόναλντ Τρταμπ.

Η ομάδα του Μάλερ πρόκειται επίσης να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα ψέματα που κατέθεσε στο FBI ο πρώην διευθυντής του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, ο Πολ Μάναφορτ, ο οποίος δέχτηκε να συνεργαστεί με την έρευνα ώστε να του επιβληθεί μειωμένη ποινή σε μια παλαιότερη υπόθεση οικονομικών ατασθαλιών.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Διεθνή / «Να παρέχεται ορμονοθεραπεία σε τρανς φυλακισμένους» - Δικαστής βάζει φρένο στο διάταγμα Τραμπ

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Royce Lamberth, δήλωσε ότι ο νόμος απαγορεύει στους υπαλλήλους των φυλακών να στερούν αυθαίρετα από τους κρατούμενους φάρμακα και άλλες διευκολύνσεις για τον τρόπο ζωής που το δικό τους ιατρικό προσωπικό έχει κρίνει ότι είναι κατάλληλες
LIFO NEWSROOM
Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Διεθνή / Δρ. Φλόριαν Γουίλετ: Ο εφευρέτης της «κάψουλας αυτοκτονίας» Sarco έδωσε τέλος στη ζωή του

Μετά την αποφυλάκισή του για τον θάνατο του πρώτου ατόμου που χρησιμοποίησε την κάψουλα, υπέστη σοβαρό ψυχολογικό πρόβλημα, έπεσε από τον τρίτο όροφο του διαμερίσματός του στη Ζυρίχη και πέθανε με υποβοηθούμενη ευθανασία στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

Διεθνή / Τζόναθαν Τζος: Ο σύζυγος του ηθοποιού ισχυρίζεται πως η δολοφονία του είχε ομοφοβικά κίνητρα

«Το σπίτι μας κάηκε μετά από δύο χρόνια απειλών από άτομα της περιοχής, που επανειλημμένα μας έλεγαν ότι θα το κάψουν. Αναφέραμε αυτές τις απειλές στις αρχές πολλές φορές, αλλά δεν έγινε τίποτα», ανέφερε ο σύζυγός του ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Διεθνή / Δικαίωση για το «Κατηγορώ» του Εμίλ Ζολά: Η Γαλλία προωθεί μεταθανάτια αποκατάσταση για τον Άλφρεντ Ντρέιφους

Πάνω από έναν αιώνα μετά την άδικη καταδίκη του, η Γαλλία κάνει το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση του Άλφρεντ Ντρέιφους, με πρόταση για μεταθανάτια προαγωγή και ταφή στο Πάνθεον
LIFO NEWSROOM