Ανακάλυψαν γιγαντιαίο σπήλαιο στον Καναδά - Μυστήριο το πώς ήταν κρυμμένο

Ανακάλυψαν γιγαντιαίο σπήλαιο στον Καναδά - Μυστήριο το πώς ήταν κρυμμένο Facebook Twitter
0

Ένα τεράστιο σπήλαιο ανακαλύφθηκε κρυμμένο σε απομακρυσμένη περιοχή του Καναδά με τους ειδικούς να πιστεύουν πως δεν έχει εξερευνηθεί ποτέ.

Το σπήλαιο ονομάστηκε «Sarlacc Pit» και κρύβεται στη φύση του Wells Gray Provincial Park της Βρετανικής Κολομβίας.

Έκπληκτοι δηλώνουν γεωλόγοι και επιστήμονες με την ανακάλυψή του καθώς μιλάνε για ένα τεράστιο σπήλαιο που είναι εντυπωσιακό το πώς πέρασε απαρατήρητο.

Όσο και αν έχουν ψάξει μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει καμιά ιστορική καταγραφή ή αναφορά για τη σπηλιά και τα αρχεία δεν υποδηλώνουν την ύπαρξή του.

Ανακάλυψαν γιγαντιαίο σπήλαιο στον Καναδά - Μυστήριο το πώς ήταν κρυμμένο Facebook Twitter

Η γεωεπιστήμονας Catherine Hickson, η οποία διεξήγαγε μια αποστολή στην περιοχή το Σεπτέμβριο δηλώνει πως είναι τεράστιο και πως σοκαρίστηκε όταν είδε τη μεγάλη τρύπα στο έδαφος.

Το γιγαντιαίο σπήλαιο, καταγράφηκε για πρώτη φορά από ελικόπτερο τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, αλλά τώρα μπόρεσε επισήμως να καταγραφεί η ύπαρξή του.

Το στόμιο της σπηλιάς είναι τεράστιο καθώς έχει πλάτος σχεδόν 60 μέτρα και από την άκρη του αποκαλύπτεται ένα εξίσου μεγάλο βάθος τουλάχιστον 100 μέτρων.

Σύμφωνα με την Hickson η τοποθεσία στο Wells Grey Provincial Park, όπου βρίσκεται το σπήλαιο, ήταν θαμμένη μέσα στο χιόνι όλο το χρόνο, μέχρι πριν από 20 έως 50 χρόνια, και αυτός είναι ίσως ο λόγος που η ανακάλυψη αυτή είναι τόσο αναπάντεχη και συναρπαστική.

Παρά το γεγονός ότι το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, οι ερευνητές δεν αποκαλύπτουν ακόμα την ακριβή τοποθεσία του σπηλαίου, προσπαθώντας να βοηθήσουν στην προστασία του παρθένου, φυσικού περιβάλλοντος - ειδικά επειδή οι επιστήμονες δεν είχαν ακόμη την ευκαιρία να το μελετήσουν πραγματικά.

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ισραηλινές επιθέσεις σε σχολεία στη Γάζα «αποτελούν στρατηγική», λέει ο Guardian

Διεθνή / Οι ισραηλινές επιθέσεις σε σχολεία στη Γάζα «αποτελούν στρατηγική», λέει ο Guardian

Αποκαλύψεις του Guardian δείχνουν πως σειρά ισραηλινών επιθέσεων σε σχολεία-καταφύγια στη Γάζα ήταν μέρος στρατιωτικής στρατηγικής - Πάνω από 120 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά. Διεθνής ανησυχία και καταδίκες
LIFO NEWSROOM
Τούρκος σεισμολόγος: Είναι από τα μέρη που μπορούν να δώσουν σεισμούς 8 Ρίχτερ

Διεθνή / Τούρκος σεισμολόγος: Είναι από τα μέρη που μπορούν να δώσουν σεισμούς 8 Ρίχτερ

Από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, ένα 14χρονο υπέστη σοβαρότατη κρίση πανικού και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Μάκρης, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή
LIFO NEWSROOM